Mlinotest pod pritiskom

Drevi ob 20. uri bo ajdovska dvorana Police prizorišče zaostale tekme 14. kroga prve ženske rokometne lige. V primorskem derbiju med domačim Mlinotestom in Žurdom iz Kopra so Ajdovke favoritinje, a Koprčanke nimajo česa izgubiti.

 Foto: STA
Foto: STA

AJDOVŠČINA > Po napovedih ni nobenega dvoma o tem, kdo bi moral zmagati. Mlinotest se je po uspehu v Žalcu povzpel na peto mesto in ima priložnost, da z morebitnimi novimi točkami zasede četrto. To od Ajdovk klubsko vodstvo tudi pričakuje, saj letošnji načrt predvideva tretje mesto in vnovično igranje v Evropi.

Prav evropske obveznosti, nadomeščanje zaostalih tekem in velika pričakovanja pa so dejavniki, ki skrbijo domačega trenerja Dušana Vidmarja: “Čeprav Koprčanke nimajo tako kakovostne ekipe kot Žalčanke, moramo računati s tem, da bomo imeli enako velike težave. Zaradi ritma sreda - sobota smo precej bolj utrujeni, izgubiti pa ne smemo. Na srečo so vse nosilke igre zdrave. Treba bo stisniti zobe in potrditi kakovost, ki jo imamo.”

Prenovljena ajdovska prva postava se je uigrala, če pa v njej kaj zaškriplje, na klopi ni enakovrednih zamenjav. Kljub temu so izkušene Hristina Nedelković, Špela Ferfolja, Tjaša Rudman, Maja Svetik, Taja Čajko in vratarka Sandra Srečković sposobne narediti primerno razliko.

Derbiji so sicer vedno posebna zgodba. Na prvem letošnjem v Kopru so Ajdovke zmagale le s tremi goli razlike. Koprčanke so po besedah predsednika Saše Munda ne predajajo vnaprej: “Zaradi preloženih tekem smo se lahko pripravili v miru. Računamo na vse ključne igralke in na podporo navijačev. Nimamo česa izgubiti, na derbijih pa dekleta vedno igrajo še posebej zavzeto.”

Koprčanke lahko igrajo mirno in se dokazujejo. Po zmagi v Velenju njihov obstanek ni ogrožen. Realizacija bo slej ko prej predvsem v rokah Metke Škabar in Tine Bajič.

IM


Najbolj brano