Mlinotest se je držal 45 minut

Osrednji primorski rokometni dogodek vikenda je bilo gostovanje udeleženk lige prvakov, ljubljanskega Krima v Ajdovščini, kjer je Mlinotest še v 40. minuti zaostajal le za gol. Potem so favoritinje, tudi s šestimi goli Izolanke Polone Barič, opravile svoje.

Dvoboj najučinkovitejše Ajdovke Tjaše Rudman (z žogo) in 
Krimove Izolanke Polone Barič (drži jo za ramo) je dobila 
slednja. Foto: Igor Mušič
Dvoboj najučinkovitejše Ajdovke Tjaše Rudman (z žogo) in Krimove Izolanke Polone Barič (drži jo za ramo) je dobila slednja. Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > > V skoraj razprodani dvorani Police je bil pravi rokometni praznik. Mlinotest se je tri četrtine dvoboja evropskemu Krimu odlično upiral. Tjaša Rudman in Sladjana Perazić stas hitrimi akcijami celo poskrbeli za vodstvo z 2:0. V deveti minuti je izenačila sicer druga strelka večera, izolska reprezentantka v dresu Krima Polona Barič. Šest obramb vratarke Milene Petković in nekaj prestreženih žog ter protinapadov so bili dejavniki, ki so omogočali, da je Mlinotest držal priključek v prvem polčasu in v začetku drugega.

V 40. minuti sta Manca Jurič in Sladjana Perazić še zadnjič približali Mlinotest izenačenju (16:17). Po tem je do konca tekme za Mlinotest mrežo zatresla le še Mirjeta Bytyqi. Izjemno močna Tjaša Stanko (7 golov) in krilni igralki - Baričeva in Aneta Benko sta za Krim zanesljivo zadevali in višali razliko. Reprezentančni premor bo Primorkam prišel zelo prav.

Mlinotest : Krim 17:32 (12:15)

Dvorana Police, gledalcev 400, sodnika Kržan in Romih.

Mlinotest : Petković, Rudman 5, Svetik, Jurič 4, Čajko 3, Zrimšek 1, Pipan, Sanabor, Bytyqi 2, Perazić 2, Trener: Aleksander Lapajne.

Sedemmetrovke: Mlinotest 3:1, Krim 3:3; izključitve - Mlinotest 8 minut, Krim 4.

Domači strateg Aleksander Lapajne je ostal kljub porazu dobro razpoložen: “Bal sem se, da bomo s Krimom držali korak še manj časa. Lahko smo ponosni na 45 minut dobrega odpora. Naša edina možnost, da tekmo z evropsko ekipo dostojno odigramo, je bila skrajno agresivna obramba in preprečevanje situacij za lahke protinapade. Že v superpokalu je Krim tako dal kar 20 golov. Naš trening smo zato osredotočali na obrambo, ki smo je skoraj do konca tekme zgledno držali, v napadu pa nas je zmanjkalo. S takšno obrambo moramo vztrajati še naprej. Proti drugim, manj kakovostnim ekipam bomo tako prišli tudi do protinapadov, ki morajo biti za našo razmeroma lahko ekipo glavni adut. Moramo biti kot Korejke, spretni, hitri in iznajdljivi.”

Izolanka v vrstah Krima Polona Barič ni bila povsem zadovoljna: “Nismo dobro začele. Mlinarke so nam bile večino tekme za petami. Šele na koncu se je videlo, da smo boljša ekipa. Pozna se nam, da s številnimi novimi rokometašicami še nismo dovolj dobro uigrane. Do začetka lige prvakinj moramo popraviti še precej napak.”

IM


Najbolj brano