Na vrsti so evropski računi

Zmaga in evropska vozovnica. To je idealen scenarij za nogometaše Gorice pred zadnjim domačim dvobojem prvenstvene sezone. Jutri pozno popoldne bo že znano, ali je bila ljubljanska Olimpija tekmec po meri za uresničitev želja.

Osuji Amarachi (z žogo) bo poskušal jutri na dvoboju z 
Olimpijo zasenčiti rojaka in nekdanjega soigralca Blessinga 
Elekeja. Foto: Leo Caharija
Osuji Amarachi (z žogo) bo poskušal jutri na dvoboju z Olimpijo zasenčiti rojaka in nekdanjega soigralca Blessinga Elekeja. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Sklepna kroga obetata še zanimiv razplet. Medtem ko se bodo Rudar, Krško in Aluminij poskušali izogniti devetemu mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za prvoligaški obstanek, sta na razpolago tudi še dve evropski vozovnici za prihodnjo sezono. Mariborčane čakajo kvalifikacije lige prvakov, odprto pa ostaja vprašanje, kateri ekipi se bosta v predtekmovanju evropske lige pridružili Olimpiji. Ljubljančani rešujejo že pozimi in na začetku pomladi zavoženo sezono, ki bi jo radi konec meseca sklenili s pokalno lovoriko. Še pred tem bodo v prvenstvu poskušali prečkati ciljno črto na drugem mestu. Jasno pa je, kakšne so klubske prioritete.

Vse moči bodo usmerjene v osvojitev pokalne lovorike. Dežurni gasilec Damir Hadžić bi s tem več kot upravičil svoje poslanstvo. Res pa je, da slabše skoraj ni moglo iti, potem ko so Ljubljančani prvenstveno zmago v letu 2017 dočakali šele 23. aprila. V nadaljevanju so branilci naslova dodali le še eno. Bistveno več je bilo bolečih porazov. Enega od teh so jim v Stožicah prizadejali tudi Novogoričani. Olimpija je ob nizu prestopnih špekulacij sicer še vedno ranljiva, potem ko se praktično vso pomlad sooča s poškodbami, vprašljivo pripravljenostjo in domnevno slabim ozračjem v slačilnici. Hadžić je kopico bolj ali manj izpostavljenih posameznikov, ki so vlekli vsak v svojo smer, poskušal povezati v smiselno celoto. Enkrat mu je to uspelo bolj, drugič manj, a treba mu je priznati, da je stabiliziral ekipo, česar predhodnikom ni uspelo.

Boj za Evropo

3. mesto Domžale 55 točk, 4. Gorica 54, 5. Celje 51, 6. Koper 49; 35. krog - Gorica : Olimpija, Krško : Koper, Aluminij : Domžale, Celje : Rudar; 36. krog - Koper : Gorica, Domžale : Celje.

Za ljubljanskimi okoliščinami se v novogoriškem taboru nočejo preveč ozirati. “Osredotočeni smo nase. Vemo, da si bomo morali evropsko vozovnico izboriti sami. Sleherna preračunljivost je odveč. K dvoboju z Olimpijo moramo pristopiti z vročim srcem in s hladno glavo,” je povedal Miran Srebrnič. Trener Gorice bo lahko spet računal na Roka Grudino, ki je moral dvoboj na Ptuju izpustiti zaradi rdečega kartona na obračunu z Rudarjem. Zato pa sta na seznamu kaznovanih po tekmi z Domžalami pristala Miha Gregorič in Uroš Celcer, ki sta tako skrčila manevrski prostor pri izbiri obrambne vrste.

Ker bodo jutrišnje tekme na sporedu istočasno, bodo privrženci v športnem parku poleg dvoboja Gorice in Olimpija, ki ga bo sodil Miran Bukovec iz Lendave, z zanimanjem sledili tudi novicam iz Celja in Kidričevega. Novogoričani bi potrdili evropsko vozovnico in najmanj četrto mesto, če bodo ugnali Ljubljančane ter Celjanom ali Domžalčanom ne bi uspelo osvojiti polnega izkupička. Četrto mesto je sicer teoretično dosegljivo tudi Koprčanom.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano