Nad pričakovanji

Vsake serije je enkrat konec in tako je moral za košarkarje Mesarije Prunk po desetih zaporednih zmagah priti tudi prvi poraz v sezoni. Morda je celo bolje, da je do njega prišlo v derbiju dveh najboljših ekipe druge košarkarske lige.

Igor Thaler Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Igor Thaler Foto: Zdravko Primožič/Fpa

SEŽANA > “Zagotovo smo tekmo začeli preveč spoštljivo do tekmeca, odločale so tudi malenkosti. Igralci Ilirije znajo s kakšnim grobim posegom na igrišču hitro rešiti stvari v svojo korist. Kakšno modrico ali boleč sklep kot posledico takšnih akcij znajo dobro izkoristiti, nas pa še čaka, da se tega naučimo,” je po sobotni tekmi med Mesarijo Prunk in Ilirijo (66:74) mirno razlagal domači trener Igor Thaler.

> Je bil zmagovalec dvoboja odločen v prvi polovici tretje četrtine, ko so gostje zaostanek osmih točk obrnili v devet točk naskoka?

“Lahko bi tudi tako ocenili. Naredili nismo niti osebne napake, da bi ustavili nalet nasprotnika. V slačilnici sem med polčasom igralce opozoril, da gre za izkušeno ekipo, ki je osem točk zaostanka niti približno ne moti in to se je v nadaljevanju tudi potrdilo. Nato smo se pobrali, a preobrata nismo zmogli. V prvem polčasu smo vodili, ker smo zadevali odprte mete, Ilirija pa ne.”

> Ali se po porazu kaj spreminjajo vaši cilji?

“Še naprej bomo delali, kot smo doslej. Delamo, treniramo, borimo se in upam, da bomo še naprej igrali tako dobro. Želimo si čim več zmag, potem pa bomo videli, kaj bo.”

> Pred sezono pa vendarle niste imeli tako visokih zastavljenih ciljev.

“Ne, pred sezono se o tem nismo pogovarjali. Po želji klubskega vodstva so se zgodile korenite spremembe, saj so bila prej v moštvu določena nesoglasja. Povedali so mi, naj dobro treniramo in opravimo selekcijo z željo, da se tudi nekateri domači fantje pokažejo v boljši luči. Že ko sem treniral v tretji ligi, sem v dvobojih s Sežanci videl, da gre za kakovostne košarkarje, ki jih krasi čvrsta igra in so željni boja. Pričakoval sem uvrstitev do petega mesta. Po polovici sezone upam, da bomo lahko pokazali še kaj več in da se krivulja uspehov ne bo obrnila navzdol.”

ROK MAVER


Najbolj brano