Nadomestila za Zuličevo še ni

Rokometašice Mlinotesta, ki so prezimile na tretjem mestu, bodo drugi del prvenstva danes v Celju začele oslabljene. Nadomestila za prvo strelko jeseni, Nino Zulič, v klubu še niso našli.

Glavno strelsko breme bo po odhodu Zuličeve v Mlinotestu 
padlo na Nado Pejović.  Foto: Igor Mušič
Glavno strelsko breme bo po odhodu Zuličeve v Mlinotestu padlo na Nado Pejović.  Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > V vrstah najboljše ženske rokometne ekipe na Primorskem se je zapletlo v nerodnem trenutku. Potem ko so v Ajdovščini po odlični jeseni, ki so jo končali na tretjem mestu, načrtovali naskok na drugo mesto in ambiciozno nadaljevanje v osmini finala evropskega pokala challenge, so pred dnevi ostali brez prve organizatorke in najboljše strelke Nine Zulič. Ob vstopu v novo leto se je namreč državna reprezentantka, ki je jeseni za Ajdovke dosegla 51 golov, vrnila h Krimu. Na Ljubljančanko, ki je v Ajdovščino prišla kot posojena igralka, namreč po poškodbi Elisabeth Omoregie pri najboljši slovenski ekipi spet resno računajo.

Uprava ajdovskega kluba je takoj začela iskati nadomestilo za Zuličevo. Brez igralke takšnega formata klubski cilji - vsaj ponovitev tretjega mesta v prvenstvu in finala pokala ter dostojno evropsko nadaljevanje - niso dosegljivi. Do včeraj rešitve še ni bilo. Na srečo uvodni spomladanski tekmec Mlinotesta ni iz zgornjega kakovostnega razreda. Danes namreč Ajdovke gostujejo pri Celju, ki je prvi del končalo na šestem mestu, a z le dvema točkama manj od Primork.

Trener Mlinotesta Dušan Vidmar opozarja, da bo dober začetek velik izziv: “Odsotnost Zuličeve se bo seveda poznala. V Celju se bomo morali zelo potruditi, ker so sedaj moči precej izenačene. V zadnjih dneh smo dobro trenirali. Upam, da nam bolezni iz prejšnjega tedna niso pobrale preveč moči, predvsem pa si želim, da bi upravi uspelo pripeljati kakovostno nadomestilo za Zuličevo do 28. januarja, ko igramo doma z Zagorjem. Če bi s Celjem dobro odigrali in če bi okrepitev prišla pravočasno, bi res lahko napadli celo drugo mesto.”

Tekma z Zagorjem bo tudi generalka za prvo tekmo osmine finala pokala challenge. 4. februarja v Ajdovščino prihaja lanska zmagovalka tega tekmovanja, španska Rocasa Gran Canaria.

Pred Zagorjem Ajdovke čaka v soboto še tekma v domačih Policah, kjer bodo gostile predzadnji Branik. Mlinotest je sicer opravil generalki za drugi del prvenstva na prijateljskih tekmah z Umagom in Žalcem. Obe je dobil - drugo celo z mladinkami.

S čvrstim Celjem ne bo enostavno. Strelsko breme Zuličeve si bodo morale porazdeliti Nada Pejović (jeseni 44 golov), kapetanka Maja Svetik (33), Mirjeta Bytyqi (22) in Špela Ferfolja (21). Trener Vidmar lahko računa še na prispevke izkušenih Taje Čajko in Tjaše Rudman, po tem pa se izbira igralk za odločanje težkih tekem že konča.

Spomladanski del prvenstva se je sicer za nekatere že začel. Drugouvrščeno Zagorje je tudi s šestimi goli Pirančanke Valentine Panger odpihnilo Ptujčanke (34:19), vodilni Krim pa se je še huje (35:19) znesel nad Krko, čemur je s sedmimi goli že pripomogla Nina Zulič. IM


Najbolj brano