Nebogljeni, kot že dolgo ne

Če sodimo po sobotni tekmi, reprezentančni premor na nogometaše Ankarana ni niti najmanj blagodejno vplival. Po najslabši predstavi letos so se s teniško kravato nad njimi znesle Domžale, ki so si tako pred nadaljevanjem sezone dvignile samozavest.

Luka Badžim (levo) in Junior Delgados sta priložnost za igro 
dobila tudi v Domžalah.
Luka Badžim (levo) in Junior Delgados sta priložnost za igro dobila tudi v Domžalah. 

DOMŽALE > Ankaran je tako po zmagi Triglava znova zdrsnil na zadnje mesto lestvice, od koder pa mu ni rešitve, če bo ponavljal domžalski recept. 89. minuta je imela precej slikovitih opisov. Takrat so gostje na domžalski gol sprožili edini zares nevaren strel prek rezervista Roka Kidriča. V kotih je bilo 12:1, edini kot za goste je bil v omenjeni minuti, tedaj pa je na tekmi padel tudi edini rumeni karton - in to ne na strani poraženca!

Ankaran je za razliko od prejšnjih tekem začel z izrazitejše defenzivno postavitvijo in s štirimi igralci v obrambi, presenetljivo pa se je iz zadnje vrste v vlogo ofenzivnega zveznega igralca preselil kapetan Jan Pahor. To je sicer (ne tako izrazito) občasno že počel v drugih polčasih prejšnjih tekem. “Morali smo igrati potrpežljivo. Ko smo prvič zadeli, se nam je strelsko odprlo. Vedeli smo, da se bodo morali tudi oni odpreti,” je po tekmi povedal eden od domačih strelcev, obrambni igralec Tilen Klemenčič, ki je poleti v Domžale prestopil iz Celja.

Domžale : Ankaran 6:0 (3:0)

Športni park, gledalcev 400, sodnik Glažar (Hajdina) 7. Strelci - 1:0 Hodžić (27), 2:0 Klemenčič (38), 3:0 Ibričić (43), 4:0 Franjić (58), 5:0 Hodžić (90), 6:0 Ibričić (91).

Domžale: Milić-, Klemenčič 7, Dobrovoljc 6,5, Širok 6,5 (od 72. Rom-), Husmani 6 (od 46. Hebaj 6,5), Franjić 7 (od 65. Balkovec 6,5), Vetrih 6,5, Melnjak 6,5 Hodžić 7, Alvir 7, Ibričić 7,5. Trener: Simon Rožman.

Ankaran Hrvatini: Bužan 5,5, Karamatić 4,5 (od 45. Delgado 5), Škvorc 5, Badžim 5, Primc 5 (od 59. Kidrič 5), Burkić 5,5, Klapan 5, Cerovec 5 (od 72. Humar-), Pahor 5,5, Nkama 5, Meledje 5,5. Trener: Vlado Badžim.

Rumeni karton: Hebaj.

Sicer pa smo bili priča enosmerni zgodbi in le vprašanje časa je bilo, kdaj bo moral vratar Primož Bužan, ki so ga soigralci nekajkrat pustili na cedilu, po žogo v mrežo. “Res sem slabo reagiral pri tistem zadetku,” se je pred slačilnico opravičeval trenerju Vladu Badžimu, ki pa je samo zamahnil z roko, rekoč: “Nimaš se kaj opravičevati, ti si najmanj kriv.”

Najprej je štirikrat zapored poskušal Amadej Vetrih, Senijad Ibričić je v dvoboju z Ankarančani vedno imel prestavo višje, prvi gol pa je v 27. minuti zabil Nermin Hodžić, ki se je z Ibričićem iz razpadlega Kopra preselil v predmestje Ljubljane. Prav nekdanji reprezentant BiH je svoj prvi zadetek zabil v 38. minuti, nato pa je še v 43. minuti podal Klemenčiču za vodstvo s 3:0, kar je očitno razbesnelo Badžima, da se je odločil za nenavadno potezo: pol minute pred koncem polčasa je namesto slabega branilca Tina Karamatića v igro poslal Juniorja Delgada. “Ta tretji gol nas je 'ubil.' Potem smo samo padali,” je menil Gal Primc, lani še igralec bližnjih Radomelj, ki je sprožil edini ankaranski strel proti vratom v prvem polčasu.

+Verjetno trenutek, ko je sodnik odpiskal konec tekme.

- Napak je bilo toliko, da jih še računalnik ne bi obdelal. Vprašanje je le, ali so bile vse tudi plod slabega dne ...

V drugem polčasu se je Ankaran vrnil na svojo klasično postavitev s tremi obrambnimi igralci in na igrišču tudi nekoliko bolje deloval. Kazalo je že, da se bo izognil previsokemu porazu. 4:0 je bilo v 58. minuti, ko je Petar Franjić zlahka preigral gostujočo obrambo. Medtem je Kidrič pri četrtem sodniku skoraj pet minut čakal na menjavo, da so se na ankaranski klopi le dogovorili, kdo bo sploh odšel v igro. Vse do končnice tekme so gostje vzdržali pritisk, na trenutke celo prevzeli pobudo, preživeli dve domači vratnici, da bi potem v dobri minuti prav na koncu tekme dobili še dva zadetka. “Za drugi polčas smo se dogovorili, da moramo odigrati bolj srčno, a ni bilo tako. Iz tekme v tekmo se nam dogaja, da nam ob koncu prvega in drugega polčasa pade koncentracija in dobimo gol,” je končnico komentiral Primc.

ROK MAVER


Najbolj brano