Novinar Sporta razkril, zakaj je Messi slekel dres

Lionel Messi je na nedeljskem derbiju španskega nogometnega prvenstva primera division med Real Madridom in Barcelono, ki ga je v zadnji sekundi v Madridu dobila blaugrana s 3:2, pokazal, zakaj imajo vsi tisti, ki trdijo, da je mali Argentinec najboljši nogometaš vseh časov, prav, piše spletni index.hr.

Lionel Messi Foto: Wikipedia/Shai Pal
Lionel Messi Foto: Wikipedia/Shai Pal

MADRID > Lionel Messi je praktično sam odločil el clasico, celotno tekmo je odigral neverjetno. Vodil je Barcino igro, utrpel številne in podle udarce Realovih Casemira in Marcela, a vseeno zabil dva gola. Tisti v odločilni, 92. minuti, s katerim je utišal 80.000 gledalcev na madridskem stadionu Santiago Bernabeu, je že odpisano Barcelono vrnil v igro za naslov španskega prvaka, navijače blaugrane po vsem svetu pa pahnil v delirij.

Tudi Argentinec sam je svoj drugi gol in zmago na stadionu največjega tekmeca proslavil na zanj netipičen način. V tem slavju je bilo nekaj nestvarnega, nadnaravnega - filmskega. Čeprav je Messi v svoji karieri zabil veliko tako lepših kot pomembnejših zadetkov, pa se je redko veselil na način kot v nedeljo zvečer.

Messijeva desetka proti šokiranim navijačem

Messi je po doseženem golu slekel dres, svojo desetko obrnil proti šokiranim navijačem Reala in jim s takšnim mirnim slavjem še posipal sol na rano. Ta njegova proslava je hitro postala legendarna. Novinar španskega športnega časnika Sport Albert Masnu trdi, da pozna razlog, zakaj je Messi tako čustveno doživel prav nedeljsko zmago proti Realu.

“Messi je v nedeljo doživel katarzo in ne spomnim se, da bi ga kdaj v življenju videl tako čustveno slaviti zmago. Take proslave niso običajne, še posebej ne za nogometaša, ki se v glavnem niti ne nasmehne, ko doseže gol. Messi nikoli ni bil igralec velikih in teatralnih gest. A v nedeljo in tudi proti PSG na Camp Nouu je bilo drugače. Takšne tekme so res nekaj posebnega. Tako fizično kot psihično so izjemno zahtevne in ni neobičajno, da nogometaš tako reagira, ko se vse konča. A vendar, Messi ni običajen nogometaš in zanimivo bi mu bilo prebrati misli in odkriti, o čem je razmišljal v trenutku, ko je njegov strel v 92. minuti el clasica končal v mreži,” piše Masnu.

“Ni enostavno razumeti Messija, igralca, ki ga po nogometnih igriščih ženeta dva najpreprostejša motiva - ljubezen do nogometa in do zmagovanja. In prav na zelenici Bernabeua leži pravi razlog Messijeve nedeljske proslave,” je prepričan Masnu: “Casemirova umazana obrambna igra vso tekmo, Marcelov komolec v obraz, po katerem je na tleh obležal okrvavljen, brutalnost ter izključitev Sergia Ramosa ter izenačujoči gol James Rodrigueza ...”

Eksplozija besa

“V nedeljo se je na Bernabeuu sprožil plaz dogodkov, ki so v Messiju podžgali plamen, preveč vsega se je akumuliralo. Gol v 92. minuti je izzval eksplozijo besa, a obenem predstavljal najboljše možno maščevanje za vse te dogodke, ki so zaznamovali tekmo, in za ves teden pred tem. To je bil gol, ki je zlomil največjega nasprotnika Barce na njegovem terenu in gol, ki je Barco vrnil na vrh. In zato je Messi navijačem Reala ponosno pokazal svoj dres, da si dobro zapomnijo, česa je sposoben.”

“Nekateri menijo, da je bilo Messijevo slavje posledica tega, da je končno podaljšal pogodbo z Barcelono, drugi spet, da je tako slavil svoj 500. zadetek v dresu blaugrane. A to ni res. Messi je tako slavil, ker je želel navijačem Reala pokazati, kakšen je občutek, ko premostiš toliko preprek in premagaš Madrid na tako dramatičen način. Zato je Messi pokazal svoj dres - jasen znak, da se je nekdo poseben sprehodil čez Santiago Bernabeu,” je sklenil novinar Sporta.

STA


Najbolj brano