Od Istre do Posočja

Na dejstvo, da se dopusti bližajo koncu, spet opozarja tudi bogata ponudba primorskih turnirjev v malem nogometu. Konec tedna sta bila odigrana dva, v naslednjih dneh pa se bo zvrstilo kar pet tekmovanj.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PRIMORSKA > Največ dogajanja je že tradicionalno v Posočju, kjer so se v soboto in nedeljo potili na dveh koncih. Športno društvo Idrsko je na travo turnirja Bečje privabilo po šest članskih in veteranskih ekip. Med člani so slavili domačini, ki so v finalu s 3:0 odpravili Žago, tretje mesto pa je po kazenskih strelih osvojilo moštvo Deponja, ki je bilo boljše od breginjskih Kotarjev. Prav oni bodo v petek in soboto gostitelji turnirja petčlanskih moštev. Prijave pričakujejo do četrtkovega večera (informacije, tel. 041/98-86-36). Posamična priznanja na turnirju Bečje sta sicer prejela vratar Deni Krivec (Žaga) in igralec Mitja Koren (Idrsko). Med veterani je slavila Žaga pred Okrepčevalnico Žbogar z Banjšic in moštvom Zuride.

Na najvišji ravni (700 metrov nad morjem) so igrali na Ponikvah na Šentviški planoti, kjer je domače ŠRD na travi organiziralo že 32. turnir šestčlanskih moštev. Zbralo se jih je devet. Zmagala je ekipa Inter (nekdanji prvoligaški nogometaši s Tolminske) pred Okrepčevalnico Tmin (igralci dvoranskega nogometa) in Solo Lom s Kanalskega Loma, kjer bodo v petek na podobni nadmorski višini v kraju nad Mostom na Soči gostitelji tradicionalnega turnirja štiričlanskih moštev (prijave do četrtka, tel. 051/23-25-03). Mrežo je na Ponikvah najbolje čuval David Koren (Inter), najbolje pa je igral David Božič (Okrepčevalnica Tmin).

Mali nogomet bo v petek in soboto segel tudi v goriško Posočje. TKR Ravnica bo gostitelj turnirja trojk (informacije: 051/68-33-55).

Istočasno se bodo za žogo podili še na dveh turnirjih. Manj se bodo v soboto potili v dobrih 600 metrov visokem Godoviču na Idrijskem, kjer domače športno društvo pričakuje petčlanska moštva (informacije 041/51-47-06).

Po dolgem času bodo ljubitelji turnirskega dogajanja po zaslugi ekipe Dets Life prišli na svoj račun tudi v Istri. V Pradah pri Kopru se bodo na igrišču OŠ Elvire Vatovec pomerile šestčlanske ekipe (informacije: 040/95-66-21). IM


Najbolj brano