“Pesjani” pridejo na obisk v Goriška brda

Nogometna ponudba bo ta vikend posebej bogata. Oživele bodo zelenice najbolj gledanih prvenstev v tujini, že dober mesec so v pogonu tudi slovenski prvoligaši. Mi pa se bomo odpravili na tekmo druge lige v Goriška brda.

V Vipolžah bodo v nedeljo gostovali Dekančani. Foto: Andrej Colja
V Vipolžah bodo v nedeljo gostovali Dekančani. Foto: Andrej Colja

VIPOLŽE > V nedeljo ob 17. uri bodo Brda v Vipolžah gostila dekanski Jadran. V razširjeni drugi ligi s 16 klubi imamo Primorci tri predstavnike, poleg Dekančanov in Bricev tudi Sežance. Ta vikend bodo na sporedu tekme 3. kroga. Brici se bodo prvič v novi sezoni predstavili pred domačimi gledalci, ki bodo želeli na svoje oči videti novo podobo ekipe, v kateri se je zgodilo kar nekaj sprememb. Nov je tudi glavni trener, ki pa ni novinec. Domačin Florijan Debenjak je že nekaj trenerskih let razpet med Novo Gorico in Vipolžami, kjer se obeta zanimiv nogometni popoldan. Zato bodo poskrbeli tudi tekmeci. Dekanski Jadran je z zmago in remijem dobro odprl drugoligaško sezono za razliko od Brd, ki so zabeležila dva poraza. Seveda se v domačem taboru nadejajo rezultatskega zasuka, “pesjani” pa imajo pod taktirko Alena Ščulca svoje izračune. Jadran bo imel v Vipolžah gotovo svoje privržence, ki bi lahko združili prijetno s koristnim.

Ob primorskem nogometnem dvoboju Brda namreč ponujajo tudi kopico drugih (turističnih) zanimivosti, zato so kot nalašč za nedeljski izlet. Družabni vidik bo v vsakem primeru zagotovljen. Če ne prej, pa potem na tribunah igrišča v Vipolžah, ki bodo obsijana s pozno poletnim soncem. Nedvomno bo v nedeljo veliko poti v Brda vodilo tudi iz bližnje Nove Gorice in bolj oddaljenega Kopra. Nogometne vezi so še vedno močne, najpomembnejša postranska stvar na svetu pa ima poseben čar.

ASO


Najbolj brano