Ples ob drogu na poti k olimpijskim igram

S podelitvijo naziva opazovalec je Svetovna organizacija mednarodnih športnih zvez naredila prvi korak, da ples ob drogu postane olimpijski šport. V to je prepričana njena predsednica Katie Coates, kot tudi predsednik te svetovne organizacije, sicer tudi generalni sekretar Mednarodne košarkarske zveze Fiba Patrick Baumann.

S podelitvijo naziva opazovalec je Svetovna organizacija 
mednarodnih športnih zvez naredila prvi korak, da ples ob 
drogu postane olimpijski šport.  Foto: Francesco Bruziches
S podelitvijo naziva opazovalec je Svetovna organizacija mednarodnih športnih zvez naredila prvi korak, da ples ob drogu postane olimpijski šport.  Foto: Francesco Bruziches

LONDON > "Toplo pozdravljamo prihod prvih opazovalcev. To so razburljivi trenutki za njih in nas, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da dobijo polno priznanje pri mednarodnih zvezah in da nekega dne postanejo del olimpijske družine. Novi športi, ki bodo na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu in igrah mladih v Buenos Airesu so dokaz, da smo na pravi poti," je dejal Baumann.

Na Japonskem bodo novi športi baseball/softball, karate, rolkanje, športno plezanje in deskanje, v Argentini pa breakdance, karate in športno plezanje.

Predsednica mednarodne zveze za ples ob drogu Katie Coates je navdušena: "V začetku tega stoletja so ljudje začeli uporabljati drog kot način razgibavanja in mu odvzeli seksualno noto. Brez visokih pet je postal dostopen vsem," pravi in nadaljuje: "Ples ob drogu ni to, kar mislite. Morate ga dobro opazovati, da ga razumete. V osmih letih smo dosegli nemogoče, čeprav so nam vsi dejali, da nas ne bodo priznali kot šport."

Svetovna organizacija oziroma Patrick Baumann je enak status opazovalca podelila še zvezam v polaganju rok in različice igre med dvema ognjema (dodgeball).

STA


Najbolj brano