Portorožu ni pomoči

Danes se začenja odločilni del domače košarkarske sezone. Sixta Primorske ni med šesterico v ligi za prvaka, a elitne lige tudi ne bodo zapustili. Portorožani so že novi B ligaši.

Sixt Primorska in Portorož bosta do konca sezone odigrala  še dve 
medsebojni srečanji. Na fotografiji sta Andraž Rogelja (levo), ki se je 
medtem iz Portoroža preselil k Hopsom, in Duda Sanadze. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Sixt Primorska in Portorož bosta do konca sezone odigrala še dve medsebojni srečanji. Na fotografiji sta Andraž Rogelja (levo), ki se je medtem iz Portoroža preselil k Hopsom, in Duda Sanadze. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Košarkarji Sixta Primorske boj za obstanek začenjajo drevi v Škofji Loki, kjer se bodo pomerili z ekipo LTH Castings. Novinci v ligi se bodo do konca sezone morali zadovoljiti s tekmami za obstanek, čeprav so na začetku sezone merili više. Primorska in LTH Castings sta se med seboj v tej sezoni pomerili štirikrat, vse štiri tekme pa so zanesljivo (s povprečno razliko 28,5 točke) dobili Primorci.

Portorožani zadnji del prvenstva odpirajo v Šenčurju, že vnaprej pa so po eni sami zmagi v vsej sezoni v boju za obstanek brez možnosti. Z minimalnim vložkom se prvoligaške košarke pač ne da igrati in to so ladjarji spoznali letošnjo sezono, v kateri niso bili konkurenčni niti tekmecem v boju za obstanek. Za mesti, ki ohranjajo prvoligaški status, deset tekem pred koncem sezone zaostajajo za šest zmag. Želja strokovnega štaba je, da bi moštvo kljub vsem preglavicam, s katerimi se bori vso sezono, še naprej delovalo homogeno. V zadnjih dneh se je ekipa na treningih številčno okrepila, saj se želijo številni mladi košarkarji iz obalnega bazena dokazati in si zagotoviti mesto v ekipi za naslednjo sezono.

Liga za prvaka, 1. krog (danes) - Helios : Krka, Zlatorog Laško : Rogaška, Union Olimpija : Hopsi Polzela.

Liga za obstanek - Tajfun : terme Olimia, LTH Castings : Sixt Primorska (19), Šenčur GGD : Portorož (20). RN, SM


Najbolj brano