• Po devetih zaporednih prvenstvenih porazih je pred košarkarji Portoroža nova zahtevna naloga.
    Po devetih zaporednih prvenstvenih porazih je pred košarkarji Portoroža nova zahtevna naloga.
    Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Praznik z lepotno napako

sreda, 11. januar 2017, 14:27

Po devetih zaporednih prvenstvenih porazih je pred košarkarji Portoroža nova zahtevna naloga. V Luciji bo drevi (20.00) v 14. krogu prve SKL gostovala Olimpija, ki ji ravno tako ne cvetijo rožice.

LUCIJA > V četrti prvoligaški sezoni portoroškega kluba bo v Luciji končno gostovala tudi Olimpija. Nekdanji evropski velikan, ki je nazadnje v velikem finalu slovenskega prvenstva igral v sezoni 2013/14 in že sedem let neuspešno naskakuje najprvenstveno lovoriko, ima podobno kot ladjarji ogromne finančne težave. Oba kluba je od začetka sezone zapustilo že več košarkarjev, kar se pri zmajih pozna tako na evropski, regionalni in domači fronti, medtem ko Portorožani pričakovano zasedajo mesto v zadnji tretjini lige Nova KBM. Sodeč po skopih izjavah ljubljanskega stratega Gašperja Okorna je zmajem igranje v rednem delu ligaškega tekmovanja odveč, a jim njihovi rezultati nikakor ne dajejo za prav. V 13 krogih so doživeli že štiri poraze in so trenutno četrti z dvema zmagama zaostanka za vodilnim Zlatorogom.

V domačem taboru košarkarski praznik pričakujejo z grenkim priokusom, saj so poleg finančnih preglavic in preostalih kadrovskih težav z odhodom Jureta Besedića v Italijo ostali brez edinega pravega centra, kar bi znala biti dodatna voda na mlin gostom, ki imajo pod košem robustni dvojec Nikola Janković - Stevan Milošević. “Tekma proti Unionu Olimpiji bo vsekakor poseben dogodek. V moštvu bom imel 12 košarkarjev, ki bodo imeli novo priložnost za dokazovanje. Pesti nas pomanjkanje višine in izkušenj, a se bomo skušali tekmecu zoperstaviti po najboljših močeh. Upam, da si bo dvoboj ogledalo čim več gledalcev,” je tekmo napovedal trener Portoroža Konstantin Subotić, ki si ne dela utvar, da bi lahko njegovi fantje pripravili senzacijo.

Portoroški ljubitelji košarke bodo lahko na parketu pozdravili tudi Jana Barbariča, ki se je po odlični lanski sezoni preselil v prestolnico in bo proti matičnemu klubu zagotovo dodatno nabrušen. Okorn mu v domači ligi namenja nekaj več kot 17 minut, 21-letnik pa se lahko pohvali s povprečjem 6,2 ter po 1,8 podaje in skoka, kar je pričakovano bistveno manj od lanskih (pri Portorožu) 18,6 točke ter 6,7 skoka v 30 minutah na srečanje. SM


Povej naprej: