Prvi prvoligaški poraz Ankarana

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine s 3:1 (1:0).

Ankarančani so po neodločenem izidu v prvem krogu prve 
lige tokrat vknjižili poraz. Foto: Sandi Jerman
Ankarančani so po neodločenem izidu v prvem krogu prve lige tokrat vknjižili poraz. Foto: Sandi Jerman

VELENJE > Velenjski nogometaši so po zmagi nad Domžalami slavili še drugič v sezoni. Tokrat so pričakovano odpravili novinca v ligi Ankaran Hrvatine, ki tako ostaja pri točki z uvodnega obračuna.

Stadion Ob jezeru, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Gabrovec (Markovci) in Burjan (Hajdina).
Strelci: 1:0 Radić (36.), 2:0 Mary (64.), 2:1 Vodeb (77.), 3:1 Vizinger (88.).
Rudar: Radan, Mužek, Vuklišević, Bolha, Pušaver, Novak, Pišek (od 65. Antonov), Bijol, Črnčič, Radić (od 59. Junuzović), Mary (od 84. Vizinger).
Ankaran Hrvatini: Paal, Dautović, Badžim, Pahor, Gliha, Klapan, Delgado, Primc, Cerovec (od 56. Vodeb), Dodlek (od 68. Angov), Kidrič (od 87. Mihailovič).
Rumeni kartoni: Mary; Badžim, Gliha.

Prvi polčas so dobili gostitelji, čeprav so za prvi dve omembe vredni priložnosti poskrbeli gosti iz Istre. V 19. minuti je Rok Kidrič prišel do žoge prej kot domači vratar Matej Radan, ki je stekel iz vrat, toda napadalec Ankarana je žogo poslal čez gol. V 27. minuti je nevarno z glavo streljal še Gal Primc, a je Radan izvrstno posredoval.

Zatem pa so prišle minute Dominika Radića. Ta je najprej streljal v 31. minuti iz bližine z desne strani, ko je Matej Paal njegov strel obranil, nato je poskusil z roba kazenskega prostora, spet se je izkazal Paal, v 36. minuti pa je Radić z desetih metrov streljal s “škarjicami” in poskrbel za navdušenje navijačev ter vodstvo z 1:0. Domači so bili nevarni še v 41. minuti, ko je Jakob Novak z roba kazenskega prostora zatresel prečko.

Tudi v uvodu drugega polčasa so imeli pobudo domači nogometaši, prišli do nekaj strelov, a Paala niso resno ogrozili. Zato pa so Radana v 63. minuti ogrozili Ankarančani, ko je malce na desni strani v kazenskem prostoru prišel Sven Dodlek, a zadel le zunanji del mreže.

Bolj natančen je bil že v naslednjem napadu John Mary, ki je dokončal protinapad s strelom pod prečko za svoj prvi gol sezone in vodstvo z 2:0. V 77. minuti so Primorci znižali zaostanek, ko je Erik Gliha podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Tim Vodeb in z glavo zadel za 2:1.

Ista naveza gostov je zagrozila tudi nekaj trenutkov pozneje, po skoraj identični akciji se je izkazal Radan. V 88. minuti pa so Velenjčani potrdili zmago, potem ko je z glavo po lepi podaji Leona Črnčiča v kazenski prostor zadel od Rijeke posojeni napadalec Dario Vizinger. V 90. minuti je na drugi strani s prostega strela z več kot 20 metrov dobro meril še Gliha, Radan pa je žogo odbil, preden bi ta zadela zgornji levi kot domačih vrat.

Velenjčani bodo v 3. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Ankarančani pa bodo dan pozneje gostili Domžalčane.

STA


Najbolj brano