Rok Grudina zadal zmagoviti zadetek

Nogometaši Gorice so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega z 1:0 (0:0).

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Novogoričani so bili ob Triglavu in Ankaranu doslej edini brez zmage v tej sezoni. Toda to so dočakali danes na obračunu z Aluminijem, pa čeprav je dolgo kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zadetkov. Globoko v sodniškem dodatku pa je pozornost gostujoče obrambe padla, kar je unovčil Rok Grudina za zmagoviti zadetek. Tako se Kidričani še petič z Goriškega vračajo poraženi.

Prvi polčas gledalcem ni ponudil zadetkov, čeprav sta si ekipi ob bolj ali manj enakovredni priigrali nekaj obetavnih akcij. Najlepše že v uvodnih minutah, ko je bil nekoliko podjetnejši Aluminij. Ta je zagrozil že v šesti minuti, ko je Žiga Škoflek prišel v kazenski prostor, Grega Sorčan pa mu je z dobrim posredovanjem odvzel žogo, dve minuti pozneje pa je Vedran Mesec povsem neoviran streljal z roba kazenskega prostora, toda bil malce premalo natančen.

Novogoričani so bili prvič nevarnejši v 11. minuti, ko je Dejan Žigon žogo poslal čez vrata, istemu igralcu pa je v 27. minuti strel iz bližine blokiral Nemanja Jakšić. Vmes je poskusil še Jaka Kolenc z več kot 20 metrov, a tudi on neuspešno.

V 49. minuti je Marko Nunić sicer zadel za Aluminij, a bil pri tem v prepovedanem položaju, tako da so sodniki upravičeno razveljavili zadetek. Tri minute pozneje je do priložnosti spet prišel Škoflek, toda malce z leve strani kazenskega prostora z levico zgrešil cilj.

Na drugi strani je Bede Osuji z glavo iz ugodnega položaja grdo zgrešil, v 73. minuti pa so zadeli tudi Primorci, ko je po dolgi podaji Uroša Celcerja z leve strani v kazenski prostor z glavo žogo v mrežo spravil Andrija Filipović. A novogoriški napadalec je pred tem naredil prekršek, tako da je ostalo pri 0:0.

Malce pozneje je Rok Grudina zgrešil s strelom z glavo po podaji iz kota, v 84. minuti je Janžekovič ustavil še Žigonov strel z roba kazenskega prostora, že v četrti minuti sodniškega dodatka pa je domača ekipa vendarle prišla do zmage, ko je po Žigonovi podaji iz kota sredi kazenskega prostora sam ostal Grudina in z glavo žogo poslal v mrežo.

Novogoričani bodo v 6. krogu v soboto gostovali v Kranju, Kidričani pa dan pozneje v Domžalah.

* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik (Ljubljana) in Zupančič (Moravče).

* Strelec: 1:0 Grudina (90.).

* Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Gregorič (od 79. Curk), Humar, Kolenc (od 53. Grudina), Žigon, Kapić, Osuji, Edafe (od 53. Filipović).

* Aluminij: Janžekovič, Jurčević, Muminović, Jakšić, Vrbanec, Tahiraj (od 89. Petrovič), D. Mensah, Mesec, I. Mensah, Nunić, Škoflek.

* Rumeni kartoni: Tahiraj, Mesec, Jakšić, D. Mensah.

* Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano