Sezono končal tudi Svindal

Poškodbe so začele terjati svoj davek v svetovnem pokalu alpskega smučanja. Potem ko je danes sezono predčasno končal Američan Ted Ligety, je enaka usoda doletela tudi Norvežana Aksla Lunda Svindala. Ta je moral na operacijo kolena, tekmovalne smuči pa bodo morale počakati na naslednjo sezono.

Aksel Lund Svindal je prejšnji teden po treningu v Wengnu 
predčasno odpotoval domov, v Oslu so mu pregledali koleno 
in ugotovili, da mora na operacijo, saj ima poškodovan 
meniskus. Foto: Wikipedia
Aksel Lund Svindal je prejšnji teden po treningu v Wengnu predčasno odpotoval domov, v Oslu so mu pregledali koleno in ugotovili, da mora na operacijo, saj ima poškodovan meniskus. Foto: Wikipedia

OSLO > Svindal je prejšnji teden po treningu v Wengnu predčasno odpotoval domov, v Oslu so mu pregledali koleno in ugotovili, da mora na operacijo, saj ima poškodovan meniskus.

"Meniskus ni bil več povezan s kostjo, to pa na smuku ni nič dobrega. Dobro v tem je, da bom prihodnjo sezono še boljši. Slabo je, da se vračam na bergle in da v tej sezoni ne bom mogel več tekmovati," je ob tem dejal 34-letni Svindal, ki bo tako izpustil tudi svetovno prvenstvo v St. Morizu meseca februarja.

Svindal si je ob lanskem padcu na smuku v Kitzbühlu strgal križne vezi in meniskus desnega kolena. Vrnitev v svetovni pokal je potekala odlično, saj je bil trikrat na stopničkah v štirih tekmah, zdaj pa bo spet moral prisilno počivati.

STA


Najbolj brano