Špela Ponomarenko Janić druga tudi na 200-metrski razdalji

Špela Ponomarenko Janić je na uvodni tekmi svetovnega pokala v portugalskem Montemor-o-Velhu v sprintu na mirnih vodah po srebru na 500-metrski razdalji drugo mesto osvojila tudi v današnjem finalu na 200 m. Tudi Anja Osterman je z novim petim mestom ponovila včerajšnji uspeh.

Špela Ponomarenko Foto: Stanko Gruden/Sta
Špela Ponomarenko Foto: Stanko Gruden/Sta

LIZBONA > Primorska sprinterka na mirnih vodah Ponomarenko Janićeva je odlično začela tekmovalno sezono 2017, v kateri bo vrhunec ob koncu avgusta, ko bo v čeških Račicah na sporedu svetovno prvenstvo. Po sobotnem srebru na 500 metrov je tudi na današnji najkrajši - 200-metrski - preizkušnji priveslala do kolajne srebrnega leska. V izenačenem finalu jo je za le 14 tisočink sekunde prehitela Portugalka Teresa Portela. Tretje mesto si je priveslala Poljakinja Marta Walczykiewicz, dobitnica srebrne kolajne na 200-metrov na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. S petim mestom se je izkazala tudi Ostermanova.

"Že na ogrevanju se nisem najboljše počutila, bila sem precej trda, saj se včeraj po tekmi nisem mogla normalno 'razveslati'. Imela sem namreč doping kontrolo, tako da me je eno dekle stalno spremljalo. Na kontroli sem bila tri ure, potem sem se sicer šla 'razveslat', ampak je bilo že prepozno. Danes sem bila res blizu zmagi. Škoda, da ta razlika ni bila v mojo korist, ampak upam, da se bo na kakšni drugi, še pomembnejši tekmi obrnilo meni v korist. Na prvi tekmi v sezoni se še nikoli nisem počutila tako dobro kot letos, kar je dober pokazatelj dobre pripravljenosti. Prepričana pa sem, da lahko še napredujem," je po novem uspehu dejala Ponomarenko Janićeva, ki je morala na doping kontrolo tudi po današnjem drugem mestu.

V moškem finalu na 500 metrov je Simon Blaževič zasedel šesto mesto, Jošt Zakrajšek pa je bil sedmi. Zmagal je Ukrajinec Oleh Kuharik pred Portugalcem Fernandom Pimento in Madžarom Markom Bardfalvijem.

V finalu B na 200 metrov je bil Tilen Vidovič tretji, kar mu je na koncu prineslo 12. mesto, v finalu A je bil sicer najhitrejši Francoz Maxime Beaumont.

Ob koncu svetovnega pokala v Montemor-o-Velhu se je na regatno polje znova podal Zakrajšek, ki je na 5000 metrov je priveslal do šestega mesta. Prvi mesti sta zasedla Portugalca Joao Ribeiro in Fernando Pimenta, tretji pa je bil Britanec Zyggy Chmiel.

Svetovni pokal se bo prihodnji teden nadaljeval na Madžarskem.

STA


Najbolj brano