Točka v Krškem ni razveselila nikogar

V slovenski prestolnici speedwayja so nogometaši Krškega in Kopra včeraj odigrali predzadnji dvoboj sezone. Remi tekmecema ni prinesel pretiranega zadovoljstva.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KRŠKO > Po domačem remiju proti Olimpiji je za Koprčane na včerajšnjem gostovanju v boju za uvrstitev v Evropo igrala le zmaga, tako da strateg Igor Pamić pričakovano ni eksperimentiral z začetno postavo. Na dobro pripravljeno zelenico je nameraval poslati identično enajsterico kot na dvoboju proti Ljubljančanom, a mu je med ogrevanjem to namero preprečila poškodba vezista Marka Krivičića, ki ga je zamenjal ofenzivnejši Courage Pekuson. Slednji je že v uvodnih 15 minutah zapravil dve lepi priložnosti. Na drugi strani so v zdesetkanem domačem taboru, ki zaradi sumljivih švicarskih vlagateljev v boju za obstanek med elito ne uživa več popolne podpore okolja, največ upov polagali v napadalni dvojec Filip Dangubić - Tonći Mujan. Nepredvidljiva Hrvata sta pošteno namučila koprsko obrambo in odpirala prostor Martinu Kramariču. Ta je že v peti minuti s prostega strela stresel okvir gostujočih vrat, v 32. minuti pa je po slalomu Klemena Šturma s strelom iz kazenskega prostora matiral nemočnega Marijana Antolovića.

Do konca prvega polčasa so bili domači blizu povišanju vodstva ob strelu Roberta Pušaverja, medtem ko kozlički kljub terenski premoči niso uspeli izpeljati zmagovite akcije. Za izenačenje je kmalu po vrnitvi iz slačilnice poskrbel domači branilec Marko Krajcer, ki je po hitrem prodoru Mateja Pučka ob pritsku Pekusona žogo poslal v lastno mrežo.

Krško : Koper 1:1 (1:0)

Stadion Matija Gubec, gledalcev 700, sodnik: Sagrković (Vrhnika) 6. Strelca: 1:0 Kramarič (32), 1:1 Krajcer (ag, 55).

Krško: Zalokar 5,5, Pušaver 6,5, Vuklišević 6, Urbanč 6 (od 83. Kovačič -), Dangubić 6, Gorenc 6 (od 38. Dušak 6), Šturm 6, Kosić 6 (od 57. Mensah 5,5), Krajcer 5,5, Mujan 6,5, Kramarič 7. Pomočnik trenerja: Rok Zorko.

Koper: Antolović 6,5, Horvat 5,5 (od 46. Tzandaris 6), Gregov 6, Pučko 6,5, Datković 6,5, Kokorović 6, Ibričić 6,5, Pekuson 6,5 (od 87. Park -), Križman 5,5, Hodžić 6, Belima 6 (od 77. Dedić 6). Trener: Igor Pamić.

Rumena kartona: Datković, Gregov.

Končnica je prinesla raztrgano igro, v kateri sta obe moštvi švigali v protinapade, a bili v zaključkih akcij premalo natančni. “V drugem polčasu smo igrali tako kot mi ni všeč. V igri obeh moštev ni bilo pravega reda, tako da so se priložnosti kar vrstile. Že v uvodnem delu tekme bi lahko povedli z dvema zadetkoma, a nismo bili natančni, za nameček pa smo nato prejeli gol. Nekateri posamezniki so bili preveč sebični in se bodo morali pošteno zamisliti nad svojim pristopom,” je dogajanje opisal Pamić.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano