Tudi pomlajeni do lepih zmag

Mednarodni peteroboj v Tivatu v Črni gori je pomlajena slovenska balinarska reprezentanca zaključila na drugem mestu. Zmage so se veselili Hrvati.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

TIVAT > Selektor slovenske balinarske reprezentance Aleš Škoberne je v Črno goro popeljal pomlajeno ekipo, v kateri so bili tudi Kozinčan Erik Čeh, Postojnčan Nik Švara in Sežanec Matija Povh. Slovenci so tekmovanje odprli s petkovo zmago proti Bosni in Hercegovini z 9:5. Najbolj se je izkazal mladi Žan Sodec, ki je v igri v krog zbral odličnih 27 točk, Slovenci pa so bili zelo prepričljivi tudi v tekaških disciplinah. V drugem krogu so Škobernetovi varovanci počivali, v tretjem pa jih je čakal derbi proti Hrvaški, ki je v Tivat pripotovala v najmočnejši zasedbi. Jaka Kosirnik se je izkazal z zmagama v igri posameznikov in natančnem zbijanju, Sodec je prispeval točko v igri v krog, v hitrostnem in štafetnem zbijanju pa so bili naši južni sosedje premočni in si zagotovili zmago z 9:5.

V četrtem krogu so se Slovenci ponovno vrnili na zmagovalna pota, saj so z 9:5 ugnali Srbijo. Gregor Oprešnik in Nik Čeh sta bila uspešna v štafeti, Matija Povh na natančnem zbijanju, Oprešnik je dodal še dve točki v hitrostnem zbijanju. Jaka Kosirnik in Nik Švara sta si priborila točko v igri dvojic, piko na i pa je z zmago v igri posameznikov postavil Čeh. Za zaključek tekmovanja je čakala slovensko izbrano vrsto v nedeljo še tekma z domačini, ki so se predstavili v odlični luči. Oprešnik in Čeh sta s 50 točkami v štafeti Slovenijo popeljala do vodstva, sledili sta še zmagi Povha v natančnem zbijanju in Sodca v igri v krog, Oprešniku pa je spodrsnilo v hitrostnem zbijanju, tako da je o zmagovalcu odločal zadnji del dvoboja.

Po porazu Čeha v igri posameznikov sta bila pred zahtevno nalogo v igri dvojic Povh in Švara, a sta zdržala pritisk in Sloveniji zagotovila zmago z 8:6 ter s tem drugo mesto na prestižnem turnirju.

S popolnim izkupičkom so slavili Hrvati, Črna gora je bila tretja, Srbija četrta, Bosna in Hercegovina pa peta.SM


Najbolj brano