Upanje umira zadnje

Nogometaše Gorice čaka danes gostovanje pri Celjanih. Glavno vprašanje je, koliko tekmovalnega naboja je zaradi različnih okoliščin še ostalo pri akterjih na igrišču.

Nogometaši Gorice (v modrih dresih) bodo v Celju lovili točke 
in upali na ugoden razplet dvoboja med Krko in Mariborom.  Foto: Jure Batagelj
Nogometaši Gorice (v modrih dresih) bodo v Celju lovili točke in upali na ugoden razplet dvoboja med Krko in Mariborom.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Celjani so svoje opravili, ne glede na pokalni razplet. Morda je še več od evropske vozovnice vredna prodaja Benjamina Verbiča, ki je najbolj zaznamoval iztekajočo se sezono v prvi slovenski nogometni ligi. Ofenzivnega igralca, ki je z goli in asistencami popeljal Celjane v sam vrh, ne bomo več videli na slovenskih zelenicah, kar pomeni nevarnost manj za Novogoričane. Gostitelji so po pokalnem finalu bržkone tudi čustveno izpraznjeni. Načeti so bili že prej, zato gre pričakovati, da se bodo Novogoričanom zoperstavili z rezervno različico. Kaj bo to pomenilo za izvedbo na igrišču, je težko reči.

Gorica ima druge pomisleke in skrbi. Čeprav jo lahko do osmega mesta in neposrednega obstanka pripelje le malo verjetni zasuk, rezultat in predstava ne bosta zanemarljiva. Če ne drugega, bi bilo dobro ohraniti tekmovalni naboj do predvidenega dvojnega obračuna v dodatnih kvalifikacijah, ki bo sledil kmalu po zaključku rednega dela sezone. Trener Miran Srebrnič je še pred in na zadnji tekmi v Velenju že opravil nekaj rošad.

V ekipo se sicer vračata Matija Širok in Dino Martinović, ki sta odslužila kazen zaradi rumenih kartonov, ter po poškodbi Alen Jogan, ne pa tudi Luka Majcen. Na seznamu poškodovanih sta se mu pridružila še Vykintas Slivka in Luigi Palumbo. “Trenirali smo dobro, poskušali bomo ponoviti predstavo in pristop z zadnjih dveh tekem in ju po možnosti nadgraditi s točkami. Celjani so favoriti, čeravno je zanje tekmovalni vložek manjši, bodo pa zato sproščeni. Morali bomo biti agresivni in jim preprečiti, da bi razvili svojo igro. Dokler obstajajo minimalne možnosti za zasuk, moramo vanj tudi verjeti,” je pojasnil Srebrnič. Prihodnji teden pa bo v znamenju klubske skupščine ND Gorica, ki je sklicana za četrtek ob 18. uri v veliki sejni dvorani mestne občine. V minulih dneh je bil na vrsti še en sestanek uprave v odstopu in nove ekipe, ki bi prevzela vodenje kluba. Odprtih ostaja še kar nekaj vprašanj, pri čemer sta preteklost in prihodnost neizbežno prepletena.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano