V Parizu prisiljeni prodati četverico

Španski mediji poudarjajo dve izredno visoki ponudbi, ki nista naleteli na plodna tla. Uefa se je neposredno vpletla v trgovanje Paris SG. Prestop Neymarja iz Barcelone v Pariz je dodobra spremenil obnašanje največjih klubov. Če je bila še pred letom dni 50- ali 60-milijonska ponudba zelo redka in praktično sprejemljiva za vsakogar, je danes drugače.

PARIZ > Barcelona je konec preteklega tedna za svojo prvo tarčo Philippa Coutinha Liverpoolu poslala še tretjo ponudbo, tokrat v vredno neverjetnih 125 milijonov evrov. Angleži so jo, tako kot že prvi dve, gladko odbili. Kljub temu pa 25-letni Brazilec letos še ni zaigral za rdeče, muči se tudi z lažjo poškodbo. Druga zavrnitev prav tako prihaja s Pirenejev. Juventus želi svojo zvezno vrsto okrepiti s Hrvatom Mateom Kovačićem. Ta je imel pri Realu doslej obrobno vlogo, tudi v novi sezoni pa se mu ne obeta veliko igralnih minut. V Torinu so bili prepričani, da bo ponujenih 75 milijonov omehčalo Real, toda v Madridu so ponudbo zavrnili. Po odhodih Alvara Morate (Chelsea) in Jamesa Rodrigueza (Bayern) je dodaten odliv igralcev preprečil sam trener Zinedine Zidane.

Stara dama pa je uspela ujeti francoskega reprezentančnega branilca Blaiseja Matiudija, ki ga je bil PSG prisiljen prodati. Po nakupu Neymarja so Francozi dobili neuradno ustno opozorilo oddelka za spoštovanje finančnega fair playa pri evropski nogometni zvezi (Uefa), da se morajo odreči igralcem za vsaj 80 milijonov evrov. Le tako bodo namreč zadostili zahtevam veljavnih pravil. Za Matiudija je Juventus plačal pičlih 20 milijonov, kar je za igralca takega kova zelo nizka odškodnina. Na izhodnih vratih francoskega giganta so še krilni igralec Serge Aurier, za katerega se zanimata Inter in Chelsea, Hatem Ben Arfa in Grzegorz Krychowiak, ki je šele pred letom dni prišel iz Seville. V Parizu naj bi prav tako po priporočilih iz Uefe za zdaj opustili misel na Jana Oblaka, vse več medijev pa poroča, da bodo iz Monaca vendarle pripeljali mladega Kyliana Mbappeja. Odškodnina znaša kar 180 milijonov evrov.

Tudi Messi z Nou Campa?

V FC Barcelona vlada splošna panika. Neymar je odšel, Liverpool kot po tekočem traku odbija ponudbe za Coutinha, špekulira pa se tudi z odhodom Lea Messija. Po podatkih iz francoskih medijev naj bi Manchester City do konca prestopnega roka aktiviral klavzulo iz Messijeve pogodbe, po kateri je igralec po plačilu 300 milijonov evrov prost. Messi je sicer pred nedavnim podaljšal pogodbo z Barcelono do leta 2021, vendar pa je v pogodbi tudi 300-milijonska klavzula. Lastnik Manchester Cityja, Khaldoon Al Mubarak, naj bi v petek izjavil, da je pripravljen narediti vse, da bi Messija še do konca avgusta pripeljal na Otok. Messi je v Barceloni od leta 2000, ko je prišel iz argentinskega Newellsa. Za prvo moštvo je debitiral s 17 leti, z Barcelono pa je bil osemkrat španski prvak, štirikrat zmagovalec lige prvakov, osvojil je pet španskih pokalov, sedem domačih superpokalov ter po tri evropske superpokale in svetovna klubska prvenstva.

Milan je po uspešnem evropskem uvodu v sezono tik pred nakupom izkušenega hrvaškega napadalca Nikole Kalinića. Ta je v zadnjih dneh bojkotiral treninge Fiorentine in tako jasno nakazal, da gleda proti modni prestolnici. Milan bo v Firence za posojo nakazal pet milijonov evrov, po enem letu pa še dodatnih 25 milijonov.

Inter je izgubil branilca Jeisona Murilla, ki bo po novem nastopal za špansko Valencio. Slednja si želi izboljšanja zadnjih dosežkov. Tako je iz Arsenala pripeljala tudi branilca Gabriela Paulisto, netopirji pa še čakajo na razplet zgodbe z mladim francoskim zveznim igralcem Geoffreyem Kondogbiajem. Ta pri Interju nikakor ni ujel forme, ki ga je krasila pri Monacu, zdaj je zdaj pred vrati Valencie.

PETER MARAŽ


Najbolj brano