Včasih je bil derbi (foto)

V drugem krogu je primorski obračun spremljalo približno sto gledalcev. Razmerja moči so bila vnaprej znana in Novogoričanke so po pričakovanju gladko zmagala v treh nizih.

Novogoriški blok je bil tudi v soboto previsok za napade 
Koprčank. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Novogoriški blok je bil tudi v soboto previsok za napade Koprčank. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Ekipi sta derbi začeli z različnima popotnicama. Novogoričanke so v prvem krogu s 3:1 premagale debitantke iz Ankarana, Koprčanke pa so prepričljivo izgubile v Puconcih.

Že uvodne točke prvega niza so nakazale smer, v kateri bo potekala tekma. Odbojkarice Kopra so v preveliki želji, da bi popravile vtis iz Puconcev, delale preveč napak, kar so gostje kaznovale in prednost postopno višale. Pri rezultatu 16:6 je bilo jasno, da bo ekipa Gen-I Volleya prvi niz mirno pripeljala do konca. Podobno je bilo tudi v drugem nizu, a le do vodstva gostij z 20:12. Kljub zaostanku pa se varovanke trenerja Sebastjana Mavriča niso predale, z odličnim servisom in blokom pa so se približale celo na 23:24. Ker so zadnjo točko oddale prepoceni, so izgubile še drugi niz. Dobro igro so Koprčanke prenesle v tretji niz, v katerem so vodilke že z 10:4. Nato pa je sledil popolni mrk, do konca niza so osvojile samo še tri točke in ekipa Gen-I Volleyja je zasluženo dobila tudi tretji niz s 25:13.

Luka Koper : Gen-I Volley 0:3 (-15, -23, -13)

Dvorana OŠ Koper, Gledalcev: 100. sodnika: Adrović (Kamnik), Milojevič (Ljubljana).

Luka Koper: Raič 4, Kušar, Isanović 1, Radešić, Lucas 13, Gržinič 9, Cep, Dodič 4, Haupt, Nedoh, Kocet, Jović 1, Pešić 2, Kaker.

GEN-I Volley: Ferlinc 10, Zbičajnik 2, P. Marušič 8, Uršič, Bavdaž 4, Kolbl 11, Đukić 1, Velikonja Grbac 6, Š. Marušič 2, Simčič, Spačal 6, Gubaš.

Novogoričanke, tretje v lanski sezoni, so že na prvi pogled veliko bolj uigrana ekipa od koprskih tekmic, ki pa jim je trener zmagovalne ekipe Alen Bektašević vseeno namenil nekaj komplimentov. “Koprčanke imajo še veliko rezerv, saj gre za mlado ekipo. Imajo predvsem višino, česar nam trenutno primanjkuje. Pričakujem, da bodo iz tekme v tekmo boljše.” V gostujočih vrsta je dobro predstavo prikazala Polona Marušič, ki je dosegla osem točk. Povedala je, da so pred srečanjem vendarle pričakovale trši odpor Kopra. “Pričakovale smo težjo tekmo. Dobro smo igrale in pokazale, da smo najboljša ekipa na Primorskem. Začetek sezone je odličen, upam, da bomo tako tudi nadaljevale.”

Novi trener Kopra je pred letošnjo sezono postal Sebastjan Mavrič, ki je v klubu že bil pomočnik prvega trenerja. Kot glavni trener se še ni preizkusil, tako da novo prvenstvo tudi njemu prinaša veliko novosti. “Delo pomočnika je lepše, saj ne odgovarjaš za rezultat, kar je glavno breme prvega trenerja. Vedel sem, v kaj se podajam in vsak poraz je tudi moja krivda, saj igralke na igrišču igrajo po mojih navodilih. Ni lahko, a pridno delamo in se sproti učimo.” Na igrišču je bila podaljšana roka trenerja ponovno kapetanka Dajana Lucas, ki je dosegla 13 točk in bila najuspešnejša igralka tekme. “Na srečanje smo se dobro pripravile, a je bilo zamisli težko izvesti na tekmi. Predvsem v bloku nam ni uspelo držati tega, kar smo se dogovorili. Ko je gostjam uspelo nekaj serij uspešnih napadov, nam je koncentracija padla in grešile smo tudi na servisu. Na treningih se trudimo popraviti napake in upamo, da bo kmalu bolje.”

Že med tednom Luko Koper čaka pokalna tekma z ekipo Ljutomera, Novogoričanke pa so v tem krogu pokala proste.

ARMIN SEJARIĆ


Najbolj brano