Vstopnic bo dovolj, na pot dovolj zgodaj

Danes se v Planici začenja sklepno dejanje letošnje sezone zimskih športov. Zagotovo bo to osrednji športni dogodek tedna na domačih tleh, saj bo dolino pod Poncami preplavilo več desettisoč obiskovalcev.

Pod planiško velikanko  se znova obeta množičen obisk. Foto: STA
Pod planiško velikanko se znova obeta množičen obisk. Foto: STA

PLANICA > Planiški poleti so postali del slovenske kolektivne športne zavesti in tudi v rezultatsko najslabših letih slovenskega skakanja se je obisk meril v več desettisoč obiskovalcev. Lani je bilo finale v vseh pogledih rekordno. Ob izjemni sezoni Petra Prevca si je štiri tekme svetovnega pokala na prizorišču ogledalo kar 111.000 gledalcev.

Letos prireditelji pričakujejo do 60.000 obiskovalcev, najbolj za med pa gredo vstopnice za sobotno ekipno tekmo. Cene vstopnic so med 15 in 75 evri, otroške so po 5 evrov. Vstopnice so na voljo pri poslovalnicah Kompasa ali pa prek spleta na Eventimu. Brezplačne vstopnice bodo morali imeti tudi majhni otroci.

Lani je kljub rekordnemu obisku - ob upoštevanju navodil policistov ali rediteljev - vse teklo brez večjih zastojev. V Planici bodo parkirni prostor našli le najbolj zgodnji, prednost imajo avtobusi, sicer pa so dobro označena parkirišča razvrščena od Kranjske Gore proti Ratečam. Vsem obiskovalcem bodo na voljo brezplačni avtobusni prevozi iz Kranjske Gore in okolice.

Planiški spored se bo začel danes ob 11. uri s kvalifikacijami. Jutri bo ob 14. uri s poskusna serija, ob 15. uri pa se začne posamična tekma. V soboto in nedeljo bo potrebno vstati zgodaj, saj bo prva serija ekipne oziroma posamične tekme že ob 10. uri. V petek in soboto v Kranjski Gori zvečer pripravljajo glasbeno program Open Air Planica in podelitev startnih številk. RM


Najbolj brano