Za naslov v Španiji bo še vroče

Po spektakularni zmagi Barcelone na el clasicu se obeta zanimiva končnica španskega prvenstva. V boju za naslov še vedno najbolje kotirajo delnice nogometašev Reala.

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

MADRID > Kdo, s kom in kdaj? To so glavna vprašanja, ki vznemirjajo privržence Reala in Barcelone po razburljivem obračunu na madridskem Santiagu Bernabeu. Mojstrovine Ivana Rakitića in predvsem Lionela Messija, zasuki, sporne (sodniške) odločitve in seveda kasnejši video posnetki bodo še nekaj časa predmet razprav, a kmalu se bo pozornost preusmerila v dogajanja na zelenicah in preigravanja morebitnih scenarijev v preostalih petih krogih. Špansko prvenstvo se namreč v intenzivnem ritmu in zgoščenem koledarju nadaljuje že danes, ko bodo na sporedu prve tri tekme 34. kroga. Atletico Jana Oblaka bo gostil Villareal, Granada, pri kateri Rene Krhin spet igra, pa Malago.

Največ oči bo seveda uprtih v dvoboje preostalih kandidatov za naslov. Real in Barcelona bosta v pičlih šestih dneh do konca meseca odigrala tri tekme. Po nedeljski zmagi s 3:2 se je Barcelona točkovno izenačila z Realom, ki pa ima tekmo manj. Če bi tekmeca končala sezono z enakim številom točk, bi naslov ubranila Barcelona, ki ima boljši izkupiček iz medsebojnih dvobojev. Katalonce do konca čaka še pet ligaških tekem, Real šest. Preloženi dvoboj s Celto v Vigu bo kraljevi klub odigral šele 17. maja. Potem bo do konca prvenstva preostal le še en krog.

Španski dvoboj za vrh

> Real: La Coruna (v gosteh) Valencia (doma) Granada (g), Sevilla (d), Celta (g), Malaga (g).

> Barcelona: Osasuna (d), Espanol (g), Villareal (d), Las Palmas (g), Eibar (d).

Morda pa bosta v boju za španskega prvaka odločilna prav naslednji teden ali dva. Pri tem bi lahko pomembno vlogo igral tudi evropski koledar. Medtem ko je Barcelona že sklenila svoje nastope v ligi prvakov, sta pred madridskim Realom, 2. in 10. maja, zahtevna polfinalna obračuna z mestnim tekmecem Atleticom. Res je, da ima Real dolgo klop, kar je potrdil tudi zadnji obračun z Barcelono, a po poškodbah Raphaela Varana in Pepeja se bo nekaj časa moral v obrambi znajti tudi brez kapetana Sergia Ramosa, ki je v nedeljo dobil neposredni rdeči karton.

Jutri Real čaka gostovanje v La Coruni pri Deportivu, ki nima večjih skrbi glede obstanka, Barcelona pa bo doma pričakala zadnjeuvrščeno Osasuno. Še precej bolj zanimiv bi utegnil biti sobotni 35. krog. V mestnih derbijih vselej nabrušeni Espanol bo gostil Barcelono, Real pa se bo doma pomeril z Valencio.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano