Za tretje mesto potrebujejo točko

Rokometaše koprskega prvoligaša čaka drevi ob 19. uri gostovanje pri najboljši slovenski ekipi. Proti celjski Pivovarni Laško Koprčani nimajo kaj izgubiti, zato bodo lahko igrali sproščeno.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > V boju za končno tretje mesto ima koprski klub trenutno 44 točk, eno več od konkurentov iz ribniškega Rika. Ribničani bodo v naslednji dveh krogih gostovali pri Krki in gostili Urbanscape Loko, medtem ko Koprčane pred medsebojno tekmo z Ribničani v Bonifiki (3. junija) čakata gostovanji v Celju in v Velenju. Lažji razpored in odlična forma sta sicer na strani igralcev iz dežele suhe robe, ki so doma porazili Gorenje s 27:23, s Celjani pa so tesno izgubili z 28:29. Če Koprčani želijo na zadnji tekmi sezone sami odločati o svoji usodi, morajo na naslednjih dveh gostovanjih osvojiti vsaj točko.

“Vsi dobro vemo, kaj v slovenskem rokometu predstavlja Celje. Na gostovanje odhajamo neobremenjeni, hkrati pa bomo poskusili presenetiti in osvojiti točko. Če Ribnica na naslednjih dveh tekmah ne bo napravila napak, moramo mi v Celju ali Velenju osvojiti vsaj točko,” je pred tekmo v dvorani Zlatorog povedal koprski vratar Jure Vran. Najboljši igralec zadnjega dvoboja proti Urbanscape Loki se zaveda, da bo tokrat potrebno delo opraviti še bolje.

Z Blažem Vončino bova morala braniti odlično, a seveda brez pomoči obrambe ne bo šlo. Ustaviti moramo najbolj nevarne Celjane, kjer po mojem mnenju izstopajo motor ekipe Miha Zarabec, talentirani Blaž Janc in Primorec Borut Mačkovšek, ki zna zabijati gole tudi z razdalje desetih metrov. Vsi se bomo morali potruditi v obrambi, zadevati pa bo treba tudi v napadu,” je povedal Jure Vran.

Koprski rokometaši sicer doslej še nikoli niso odščipnili točk Celjanom, nazadnje so igralci Pivovarne Laško v tretjem krogu končnice za prvaka v Areni Bonifika slavili z 31:27. Zanimivo bo videti, ali lahko sveža odločitev, da reprezentantu Luki Žvižeju ne podaljšajo pogodbe, povzroči kakšno nepričakovano napetost v celjskem taboru.

SANDI JERMAN


Najbolj brano