Zadnji so jih premagali

V spodnjem delu lestvice se bo v preostalih 180 minutah prvenstva za neposreden obstanek bil boj med Rudarjem, Krškim in Aluminijem. Pravzaprav ni nihče pričakoval, da bo Rudar na koncu sezone padel tako nizko, kljub - milo rečeno - vprašljivim nogometnim predstavam.

Olimpija (v črnih dresih) bo v tednu dni še drugič gostovala na 
Primorskem, po Bonifiki jutri še v športnem parku. Foto: Fpa
Olimpija (v črnih dresih) bo v tednu dni še drugič gostovala na Primorskem, po Bonifiki jutri še v športnem parku. Foto: Fpa

KOPER > V tem boju ne bo odpustkov. Krško, jutrišnji tekmec agresivnih kozlov, se je komajda oddahnil, ko je splezal na rešilno osmo mesto, zdaj ga čaka dvoboj, v katerem je pričakovati, da bodo pokazali več želje od Kopra, ki sicer teoretično še ostaja v boju za Evropo. Najprej pa bodo morali počakati na odločitev licenčne komisije nogometne zveze, pri čemer je neuradno slišati, da naj bi na koncu Kopru le odobrili licenco za domača tekmovanja, ne pa tudi (čeprav je v Sloveniji res vse možno) evropske licence. Obenem bo takrat jasno, če bodo Kopru zaradi prisilne poravnave odvzeli točke v tekočem prvenstvu, kar sicer predvideva disciplinski pravilnik.

Krško je v tej sezoni s Koprom po enkrat zmagalo, remiziralo in izgubilo. Posavci so nazadnje na Bonifiki prekinili koprski pozitivni niz z gladko zmago z 2:0 in z zadetkoma Miljana Škrbića. Od tedaj Koper ni več izgubil tekme. Zmaga Krškega sovpada tudi z zamenjavo trenerja v atomskem mestu, saj je Tomaža Petroviča, ki je dolgo vodil moštvo, zamenjal Rok Zorko. S tem se je začel silovit pospešek Krčanov, ki so na zmago pred tem čakali vse od petega kroga lani, ko so bili v gosteh boljši od Celja.

Zadnja tekma z Olimpijo ni skoraj v ničemer odstopala od prejšnjih predstav kozlov, le da so se Ljubljančani tekme lotili bolj previdno in pazili na najnevarnejše igralce Kopra, Ekipa Kopra ima sicer največ težav v zvezni vrsti, ki je vezana le na enega igralca, Senijada Ibričića. Izkušeni igralec nedvomno zna vnesti nemir v obrambne vrste tekmecev, a le, dokler ima dovolj moči. Kdor gleda treninge pod taktirko Igorja Pamića, ki velikih sprememb v ekipo verjetno ne bo vnašal, je lahko videl, da ti niso zelo intenzivni.

RM


Najbolj brano