Želijo preplezati Triglav

Prva tekma 5. kroga prve slovenske nogometne lige bo v Kranju, kjer bo danes gostovala Gorica. Tekmeca imata enako število točk, res pa je, da so novinci še brez zmage, ki so jo Novogoričani dočakali pred tednom dni.

V ND Gorica so včeraj predstavili okrepitve v strokovnem 
štabu. Foto: Aleš Sorta
V ND Gorica so včeraj predstavili okrepitve v strokovnem štabu. Foto: Aleš Sorta

NOVA GORICA > Ali točke proti Aluminiju pomenijo tudi zasuk rezultatske krivulje, bo pokazal že današnji obračun. Resda Tonči Žlogar in njegovi izbranci še niso okusili slasti zmage v letošnji sezoni, a so po drugi strani na petih prvoligaških dvobojih doživeli le en poraz. Tudi na domačem obračunu z Mariborčani bi bil razplet kaj lahko drugačen, saj so bili prvaki po zaostanku z 0:2 že v izgubljenem položaju. Ne nazadnje so Kranjčani edina ekipa, ki je odščipnila točki in ohranila nedotaknjeno mrežo proti ljubljanski Olimpiji.

Dres Triglava je medtem oblekel srbski branilec Stefan Kukoljac, napadalni adut pa ostaja Luka Majcen, ki je svoj čas nosil dres Gorice. Sicer pa je še nekaj Kranjčanov branilo novogoriške barve. Največji pečat je vsekakor pustil Bojan Jokić, v aktualni zasedbi Mirana Srebrniča pa pomembna vloga pripada vratarju Gregi Sorčanu, ki je proti Aluminiju prvič v letošnji sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. Dvoboj s Kidričani je sodil Koprčan Damir Skomina, ki bo delil pravico tudi na današnji tekmi v Kranju. Včeraj so v ND Gorica predstavili nova obraza, ki sta v preteklih tednih okrepila strokovni štab. Tako pomočnik trenerja članske ekipe Novica Nikčević kot kondicijski trener Renzo Casellato že delujeta v sozvočju z usmeritvami kluba, ki bo 1. in 2. septembra praznoval 70 let. Ob predstavitvi vseh selekcij ND Gorica z novimi dresi bodo posebne pozornosti deležne tudi osebnosti, ki so pisale zgodovino kluba. Osrednji dogodek pa bo tričlanski turnir, na katerem bo ob Gorici sodeloval Udinese in morda tudi Rijeka. ASO


Najbolj brano