Zmaga je ostala doma

Idrijski reli, zadnjo letošnjo preizkušnjo državnega prvenstva, je dobil domačin Aleks Humar (renault clio R3), ki je tako ubranil naslov.

Aleks Humar je osvojil še svoj tretji naslov prvaka Foto: Damjan Brenčič
Aleks Humar je osvojil še svoj tretji naslov prvaka Foto: Damjan Brenčič

IDRIJA > Na zadnjem reliju sezone je bil razplet po okusu domačina Aleksa Humarja. Z zmago je Humar namreč nadoknadil tudi zaostanek v skupnem seštevku prvenstva ter si zagotovil svoj tretji naslov slovenskega prvaka po letih 2010 in 2012.

“Težava je v tem, da doma hitro narediš kakšno neumnost. Domači reli je izziv, ampak tudi breme. A ko steče in se začne dogajati, ni več težav. Lani sem bil že prvak in sem hotel odpeljati na polno, pa sem naredil napako. Tokrat pa je bilo treba vseeno voziti hitro, ker je avto šibkejši kot lani. Nisva pa nikjer pretiravala, zelo hitro se namreč primeri kakšna napaka,” je uspešni domači nastop na cilju podoživel Humar.

Vodilni pred zadnjim relijem Jani Trček (mitsubishi lancer EVO IX) je imel v soboto v četrti in peti hitrostni preizkušnji težave s prebitimi pnevmatikami, v sedmi hitrostni preizkušnji pa je zaradi tega zdrsnil že na osmo mesto, kar je bilo premalo za ubranitev 17 točk naskoka pred Humarjem. “Lani je bila, razen dveh dirk, lažja sezona, letos je bilo treba peljati bolj na polno. Je pa bilo vse skupaj večji izziv, pa še končalo se je tako dobro, kot se je,” je sezono ocenil Humar.

Za njim sta sredi relija mesti zamenjala Rok Turk (peugeot 208 R2) in Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO X). Slednji je nato na drugem mestu ostal do konca, Turk pa je tik pred koncem zdrsnil iz prve trojice, saj ga je v predzadnjem “brzincu” premagal Aljoša Novak (mitsubishi lancer EVO IX). Na koncu je imel Peljhan minuto in sedem sekund zaostanka za Humarjem, Mrak še sedem sekund več, četrti Turk pa minuto in 23 sekund. Trček je reli končal na osmem mestu s 3:23 minute zaostanka.ASO, STA


Najbolj brano