Zmaga s korejskim priokusom

Čeprav je vlak za Evropo najveretneje že odpeljal, so sobotno zmago proti Rudarju koprski nogometaši vendarle dočakali z navdušenjem. Junak dvoboja je bil Južni Korejec In-Hyeok Park.

Južni Korejec In-Hyeok Park (št. 14) je dosegel svoj prvi  
zadetek za Koper. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Južni Korejec In-Hyeok Park (št. 14) je dosegel svoj prvi zadetek za Koper. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Čeprav so jim zmagoviti zadetek nespretni velenjski branilci praktično podarili, zmaga Koprčanov ni bila nezaslužena. Na Bonifiki so si namreč priigrali bistveno več zrelih priložnosti kot gostje.

Rudarjeva napadalca Dominik Glavina in John Mary, ki veljata za najnevarnejši strelski duet v ligi, sta bila večji del dvoboja povsem nevidna, kar priča o zelo solidni predstavi domačih branilcev. “Vedeli smo, da bomo morali biti zelo pozorni. Na preteklih tekmah proti Rudarju smo prejeli veliko zadetkov. Tokratni dvoboj smo odigrali brez večje napake, za dobro pokrivanje nasprotnikovih napadalcev smo bili nagrajeni z zmago. Odločno smo reagirali tudi pri visokih podajah v naš kazenski prostor in tako mrežo ohranili nedotaknjeno,” je bil po tekmi zadovoljen branilec Toni Datković. Glavina mu je le enkrat pobegnil iz vidnega polja, a je bil pri strelu z glavo v 14. minuti premalo natančen.

Koper : Rudar 1:0 (0:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Jug (Tolmin) 6; strelec: 1:0 Park (64).

Koper: Antolović 7, Paljk 6 (od 46. Krivičić 6), Datković 7, Gregov 6,5, Horvat, Hodžić 6,5, Kokorović 6, Križman 6,5, Ibričić 6,5, Belima 6 (od 67. Dedić 6), Park 7,5 (od 81. Tzandaris 6). Trener: Igor Pamić.

Rudar: Radan 6, Mužek 6, Billong 6, Grgić 5,5 (od 83. Dodlek 6), Iharoš 6, Lotrič 6 (od 74. Bokalić 5,5), Babić 6, Bolha 5,5 (od 65. Trifković 6), Črnčič 5,5, Glavina 6, Mary. Trener: Vanja Radinović.

Rumeni kartoni: Kokorović, Krivičić; Črnčič, Glavina, Billong, Mary.

Še pred tem je na drugi strani Senijad Ibričić testiral zbranost gostujočega vratarja Mateja Radana, medtem ko je bil daleč najbolj nevaren za velenjska vrata In-Hyeok Park. V prvem polčasu mu je Radan ubranil dva lepo odmerjena strela, ob odločilni akciji v 64. minuti, ki jo je s slabim izbijanjem ob borbenem Ibričiću zakuhal branilec Rudarja Jean-Claude Billong, pa je Korejec žogo rutinirano poslal prek nemočnega gostujočega vratarja. “Končni rezultat po mojem mnenju ni povsem realen. Imeli smo pobudo, a smo bili premalo konkretni v zaključkih akcij. Poskušali smo tudi s številnimi podajami, saj smo vedeli, da bo največ prostora prek bokov, a nam tudi to ni prineslo želenega rezultata,” je bil razočaran Rudarjev trener Vanja Radinović.

“Končno smo dočakali zmago, ki je povsem zaslužena,” je bil uspeha vesel koprski trener Igor Pamić. “Moštvo je tokrat delovalo zelo zrelo. Vesel sem, da so fantje dihali drug za drugega, bili agresivni in se borili do zadnjega. Na začetku pomladi smo si želeli boja z Gorico za četrto mesto. Zdaj se več ne oziramo na njihove rezultate, saj je bil to le dodaten pritisk, temveč smo osredotočeni le nase,” je še dodal.

Kaj je laž, kaj neresnica?
KOPER > V soboto, pet minut pred 18. uro, ko se je na Bonifiki začela tekma med Koprom in Rudarjem, smo v naše uredništvo iz koprskega kluba prejeli sporočilo po elektronski pošti z naslednjo vsebino. “Pišemo vam kot odziv na vaš članek z naslovom: Pranjić v nemilosti, ki ste ga na vaši spletni strani objavili v soboto, 22. aprila 2017. V njem je vaš novinar zapisal, da sta igralca FC Koper Darko Lukanović in Danijel Pranjić suspendirana, kar je laž in neresnica.” Pod tem zapisom je bil podpisan FC Koper. Ali v klubu nimajo pooblaščene osebe za javno komuniciranje ali se za podpisom brez imena in priimka le kdo strahopetno skriva, ne vemo.
Je pa vsega dve uri kasneje, takoj po končani tekmi z Rudarjem, o odsotnosti omenjenih igralcev svoje povedal tudi trener rumenih Igor Pamić. “Glede te zadeve nimam posebnega komentarja. Pranjić in Lukanović trenutno trenirata pod vodstvom kondicijskega trenerja. Zaradi kršitve klubske discipline sta izven prve ekipe. Ko bosta ponovno psihično in fizično primerno pripravljena, bom nanju spet računal.” BG, SM

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano