Burja dvigala snežno zaveso in nosila sneg na avtocesto

Na avtocesti med Postojno in Razdrtim so bile včeraj takšne razmere, ki so pred dvema letoma pripeljale do enega najbolj množičnih naletov na slovenskih cestah.

Na avtocestnem priključku Postojna je veter sproti nanašal 
sneg na cestišče.  Foto: Dars
Na avtocestnem priključku Postojna je veter sproti nanašal sneg na cestišče.  Foto: Dars

POSTOJNA, RAZDRTO > Pri cestninski postaji Postojna je močan veter z vrtinci občasno ustvarjal snežno zaveso, zaradi katere je bila 200 metrov zelo slaba vidljivost. A na srečo do popoldneva ni bilo nobene nesreče, je za PN povedal komandir koprske postaje prometne policije Mitja Palčič. Veter je na avtocesto nanašal sneg, Dars je zato postavil znake za nevarnost, dve policijski patrulji sta s prižganimi svetlobnimi znaki opozarjali voznike na nevarnost. Popoldne so tja napotili še eno patruljo.

Marjan Koler z Darsa je pojasnil, da je bilo včeraj največ težav z nanosi snega zaradi burje na petkilometrskem odseku med Ravbarkomando in počivališčem Studenec. Delavci Darsa so preventivno posipali cestišče. “Dejstvo pa je, da je močan veter sproti nanašal sneg,” je še dodal Koler. Potrdil je, da so bili največji nanosi na območju avtocestnega priključka Postojna. Vsake pol ure so z nakladačem sneg odstranili, posipali in po potrebi tudi plužili. “Zaradi nanosov je treba biti še posebej previden in vožnjo prilagoditi razmeram,” je še opozoril.

Palčič je povedal še, da je bilo nekaj zametov zaradi burje tudi na cesti od Postojne proti naselju Palčje. Občasno so zato promet ustavili, da so cestarji cesto lahko splužili. SP


Najbolj brano