Drobtinice za pomoč učencem

V akciji Rdečega križa Drobtinica so v soboto pred trgovinami na Kozini in v Sežani zbrali 1045 oziroma 850 evrov. Namenili jih bodo šolarjem iz socialno šibkih družin.

Kozinska Drobtinica je zbrala 1045 evrov za pomoč učencem 
iz socialno šibkih družin.  Foto: Arhiv Oz Rk Sežana
Kozinska Drobtinica je zbrala 1045 evrov za pomoč učencem iz socialno šibkih družin.  Foto: Arhiv Oz Rk Sežana

KOZINA, SEŽANA > Prostovoljke Rdečega križa in učenci v akciji Drobtinica na Kozini vsako leto zberejo več kot 1000 evrov. Tako je bilo tudi letos. Nekoliko manj so zbrali v Sežani, a so na RK vseeno zadovoljni. Kozina ni tako velika in ljudje prihajajo v trgovino na eno mesto, kjer je bila tudi stojnica Drobtinice, Sežana pa je večja, več je trgovin in mnogi zato stojnice niso srečali, je pojasnila Dora Sedmak, sekretarka sežanskega RK. So se pa otroci potrudili in šli po mestu ter tako dosegli ljudi, je dodala. Učenci v hrpeljski in sežanski osnovni šoli so za akcijo delali tudi že prej, saj so pripravili marmelado in pisane rezance, prostovoljke so dodale pecivo, lokalni proizvajalci pa kis, sok, med ...

Izkupiček bodo namenili učencem obeh šol iz socialno šibkih družin za plačljive šolske aktivnosti.

“Na naši šoli zbiramo denar za plačilo šole v naravi, šolskih potrebščin, abonmajev za kulturne prireditve, tudi za prehrano tistim, ki jim starši tega ne zmorejo plačati. Takšnih je veliko,” je ravnateljica sežanske šole Jadranka Mihalič pojasnila, za kaj bodo namenili darovani denar.

Učence, ki prejmejo pomoč, izberejo na podlagi dokumentacije centrov za socialno delo. Poleg Drobtinice denar zanje zbirajo še z zbiranjem starega papirja, različnimi dobrodelnimi prireditvami, letos bodo pripravili tudi božično-novoletni sejem.

HR


Najbolj brano