Iščemo moža, ki se je s Tadejo poročil 27. junija 1992

Pred 18 leti je Jože Čeligoj iz Kazelj našel poročni prstan. Na njem je vgravirano ime Tadeja in datum 27. 6. 1992. Po neuspešnem iskanju lastnika je prstan takrat spravil. Zdaj je spet prišel na plan in najditelj je šel v novo iskalno akcijo.

 Poročni prstan je Tadejinemu možu zdrsnil s prsta. Ga 18 let 
zatem lahko najdemo? Foto: Helena Race
Poročni prstan je Tadejinemu možu zdrsnil s prsta. Ga 18 let zatem lahko najdemo? Foto: Helena Race

KAZLJE > “Tudi sam sem pred leti izgubil rinko, ko sem pripravljal drva v gozdu. Vem, da je poročni prstan zelo ljub spomin, zato bi rad našel lastnika,” pravi Jože Čeligoj iz Kazelj. Rad bi našel moža, ki se je junija pred 25 leti poročil s Tadejo.

Prstan je našel leta 1999, ko so popravljali staro hišo v Kazljah. V njej je bila pred tem trgovina, takrat so jo preurejali v gostilno. “Desno od vhoda je bila trgovina, levo nekakšen 'magazin'. Tam je bila na tleh rinka, blizu omare. Ne vem, kako je prišla tja,” se spominja. Tadejinega moža je skušal najti med zidarji, ki so takrat delali v hiši, in med delavci nekdanjega podjetja Preskrba, ki je takrat imela trgovino v najemu. S prstanom se je odpravil na matični urad in skušal izvedeti, kateri pari so se poročili 27. junija 1992, a mu uradnice niso dale podatkov. Neuspešno je lastnika izgubljenega prstana iskal tudi na policiji. Ker ga ni našel, je prstan spravil v škatlico in ga spravil.

Pred dnevi pa je spet naletel na zlat obroček. “Nekje sem prebral zgodbo o nekom, ki je nekaj po dolgih letih našel s pomočjo objave v časopisu. Mogoče je to pisalo ravno v Primorskih novicah, na katere smo naročeni. In pomislil sem, da bi Tadejo oziroma njenega moža poskusil najti tudi tako,” je dejal, ko je poklical na uredništvo.

“Midva z ženo Vido sva se tudi poročila junija, a 19 let pred Tadejo in njenim možem. Še vedno sva srečna skupaj, upam, da sta tudi onadva,” želi Jože Čeligoj. Če bosta zakonca prebrala to objavo, pa naj pokličeta kar na uredništvo Primorskih novic, predlaga.

HELENA RACE


Najbolj brano