Nov lastnik obnavlja trgovine

Štajersko podjetje Kea, ki je nedavno od Vopexa kupilo štiri trgovine na Primorskem, je že končalo obnovo podgrajske, sledili bosta še dve, na Prestranku in v Senožečah in jeseni v Dutovljah.

Trgovina v Podgradu je prva, ki je z novim lastnikom dočakala 
prenovo. Foto: Arhiv Kea
Trgovina v Podgradu je prva, ki je z novim lastnikom dočakala prenovo. Foto: Arhiv Kea

PODGRAD > Obnova podgrajske trgovine je bila tudi najbolj temeljita med vsemi, ki jih še načrtujejo. Zamenjali so streho in prenovili fasado, tudi vsa oprema je nova. Za gradbena dela in opremo so skupaj odšteli 150.000 evrov.

“Še pred poletjem bomo prenovili tudi trgovini v Prestranku in Senožečah, trgovina v Dutovljah pa bo na obnovo morala počakati do jeseni,” pravi direktor podjetja Kea Boštjan Kukovičič.

Prenova ostalih trgovin jih bo stala precej manj, saj bodo stavili predvsem na zamenjavo opreme.

Trgovsko podjetje Kea je do nedavna delovalo le v celjski in mariborski regiji, konec lanskega leta pa se je razširilo tudi na Primorsko. Za to so se odločili, ko se jim je ponudila priložnost nakupa trgovin od podjetja Vopex. Prevzeli so njihove trgovine v Pogradu, Prestranku, Senožečah in Dutovljah, z njimi vred pa tudi 30 zaposlenih. Skupaj imajo tako zdaj 28 živilskih prodajaln (gre za franšizne trgovine podjetja Tuš) in še agro trgovino. SR


Najbolj brano