Občina na Črnih njivah ureja gozdne poti

Občina Ilirska Bistrica nad Črnimi njivami ureja gozdne ceste, odgovarjajo na bistriški občini na vprašanje, čemu služijo tam odloženi kupi zemlje.

Kupi zemlje, odloženi pred dobrim mesecem dni na Črnih njivah.  Foto: Katja Kirn Vodopivec
Kupi zemlje, odloženi pred dobrim mesecem dni na Črnih njivah.  Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > Ko smo sredi septembra pisali o ogromnih kupih zemlje in odpadnega kamenja ob priljubljeni sprehajalni poti na Črnih njivah, ki so zmotili domačine iz Bistrice in Trnovega, smo ilirskobistriško občino vprašali, ali je o kupih obveščena, ali ve, od kod je bila ta zemlja pripeljana in kako bo občina ukrepala, da se odpadni material, ki ne sodi v naravo, umakne in počisti.

Odgovora dolgo nismo dobili, zato smo se obrnili na informacijsko pooblaščenko. Po njenem posredovanju so nam včeraj z Občine Ilirska Bistrica odgovorili: “Občina Ilirska Bistrica ureja gozdne ceste na površini več deset kvadratnih kilometrov nad Črnimi njivami v skladu z veljavnim Odlokom o proračunu Občine Ilirska Bistrica za leto 2017.”

V odgovoru, ki ga je podpisal župan Emil Rojc, so še zapisali, da gradbeni material, ki je potreben za vzdrževalna dela in ga občina začasno pripelje v naravo, vedno deponira na občinskih parcelah ali na parcelah, za katere je lastnik izdal ustrezno soglasje.

Tako še vedno ostaja nejasno, ali občina na Črnih njivah ureja gozdne poti ali pripravljal kolesarske poti. Kot so nam pojasnili na kmetijskem inšpektoratu, je namreč Občina Ilirska Bistrica kot investitor že prejela soglasje k ureditvi kolesarske poti na tem območju od sežanske območne enote Zavoda za gozdove Slovenije. MUZ


Najbolj brano