Ocenjevali tudi kmečke vrtove

Hrpeljsko-kozinska občina je tudi v letošnjem poletju izpeljala akcijo izbora najlepše urejenih balkonov in okrasnih vrtov. Letos so ocenjevali še kmečke vrtove.

Nagrajenci letošnje akcije  Moja občina - lepa in urejena.    Foto: Vir: Občina Hrpelje-Kozina
Nagrajenci letošnje akcije Moja občina - lepa in urejena.  Foto: Vir: Občina Hrpelje-Kozina

HRPELJE, KOZINA > “Letos smo ocenjevali v glavnem po lastnih nagibih. Malo jih je namreč tako pogumnih, da bi se sami prijavili. Akcija je potekala od zgodnjega poletja do podelitve nagrad ob občinskem prazniku,” sporočajo iz občinske uprave. Akcijo Moja občina - lepa in urejena so letos organizirali šestič, izvajajo jo vsako drugo leto.

Letos je komisija, v kateri so bili agronom Danijel Ban, oblikovalka Jana Pečečnik in predstavnica občine Ester Mihalič, ocenjevala tri kategorije: okrasne vrtove, kmečke vrtove in balkone, med ogledi pa je dodala še okolice stanovanjskih stavb. “Veseli smo, da so udeleženci iz vseh koncev občine: iz Ocizle, Klanca pri Kozini, Kozine, Hrpelj, Materije, Petrinj, Markovščine, Obrova, Slivja, Ritomeč, Prešnice in Bača pri Materiji,” je izpostavila Mihaličeva.

Nagrajencem - v vsaki kategoriji so izbrali tri - so podelili tudi nagrade. Priznanja za okrasni vrt so prejeli družina Segulin, Helena Borg ter Slavko in Marija Božič. Nadja in Damjan Blokar, Milojka Legge in Milka Mezgec so bili nagrajeni za najlepši okrasni in kmečki vrt. Priznanja za najlepši cvetoči balkon so šla v roke Cvetki Dekleva, Karmen Grk Česnik in Metodi Dodič Fikfak. Najlepše urejene kmečke vrtove pa imajo Majda in Stanko Mihalič, Marija Pečar in Neža Ljubič. LKF


Najbolj brano