Po več kot dveh desetletjih bodo obnovili igrišča

Rokometno, košarkarsko in odbojkarsko igrišče v Divači bo občina kmalu začela obnavljati. Za njimi pride na vrsto še stadion.

Tako rokometno kot odbojkarsko in košarkarsko igrišče v 
Divači so potrebna temeljite obnove. Občina išče primernega 
gradbenika.    Foto: Lea Kalc Furlanič
Tako rokometno kot odbojkarsko in košarkarsko igrišče v Divači so potrebna temeljite obnove. Občina išče primernega gradbenika.  Foto: Lea Kalc Furlanič

DIVAČA > “Na javni razpis za izvajalca obnovitvenih del, ki se je iztekel 14. julija, sta se odzvala dva interesenta. Prijavi bomo še pregledali in se odločili, kdo bo prevzel obnovo športnega parka,” pravi direktor divaške občinske uprave Iztok Felicjan.

Igrišča, ki se nahajajo za poslopji osnovne šole in vrtca, so dotrajana in vse manj funkcionalna, zgradili so jih leta 1984 v treh nivojih (zgornje, srednje, spodnje igrišče) ter asfaltirali. K igriščem sodi še manjša travnata površina z igrali na vzhodni strani območja.

Na občini pravijo, da bodo v okviru obnove sanirali talne plošče rokometnega igrišča, izdelali nov tlak na vseh treh igriščih, zamenjali dotrajane ograje in postavili nove okoli območja ter posameznih igrišč. Zgradili bodo tudi nove dostopne pešpoti do vseh igrišč, obnovili obstoječe in postavili še dve novi mali tribuni. Namestili bodo novo športno opremo na igrišča in igrala za najmanjše, na zahodni strani zgradili nov del dostopne ceste, športni park opremili z novo zunanjo opremo (s koši za odpadke, z oglasnimi tablami in še kaj.

“V urbanističnem in arhitekturnem smislu je prostor že definiran in ga z novimi posegi le funkcionalno in kvalitativno izboljšujemo,” poudarja projektant Marjan Vrabec. Sicer so se o obnovi posvetovali z vodstvom divaške osnovne šole, ki je stalni uporabnik igrišč. “Skupaj s šolo smo pripravili projekt obnove ter dodali še igrala za razvoj motorike, saj v šoli opažajo velik upad motoričnih sposobnosti pri otrocih,” je še dodal Felicjan. Dela naj bi končali predvidoma do 25. novembra letos.

V drugi fazi izgradnje športnega parka Divača bodo obnovili stadion, za zdaj je to šele v fazi projektiranja. “Na občini si želimo, da bi zgradili stadion z nogometnim igriščem, pomožno nogometno igrišče, igrišče za tenis, balinišče, fitnes na prostem, plezalno steno ter vso ostalo potrebno infrastrukturo,” so sporočili iz občinske uprave.

LKF


Najbolj brano