Postojnska porodnišnica zaradi odškodnine novogoriški družini z blokiranim računom

Postojnska porodnišnica ima od srede blokiran račun, je poročala Pop TV. Družini iz Nove Gorice mora zaradi zapleta pri porodu, ko je novorojenček dlje časa ostal brez kisika, plačati odškodnino približno 900.000 evrov. Ker odškodnine niso prejeli, je odvetnica družine vložila izvršbo, da bi bil denar končno v pravih rokah, je poročala televizija.

Postojnska porodnišnica ima od srede blokiran račun, je 
poročala Pop TV. Družini iz Nove Gorice mora zaradi zapleta 
pri porodu, ko je novorojenček dlje časa ostal brez kisika, 
plačati odškodnino približno 900.000 evrov. Foto: Lori Ferko
Postojnska porodnišnica ima od srede blokiran račun, je poročala Pop TV. Družini iz Nove Gorice mora zaradi zapleta pri porodu, ko je novorojenček dlje časa ostal brez kisika, plačati odškodnino približno 900.000 evrov. Foto: Lori Ferko

POSTOJNA > Koprsko višje sodišče je pred tedni namreč razsodilo, da mora Bolnišnica Postojna družini iz Nove Gorice izplačati odškodnino v vrednosti okoli 900.000 evrov. Sodba je pravnomočna. Odškodnino bo morala bolnišnica plačati zaradi zapleta pri porodu, pri katerem je novorojenček dobil trajne poškodbe možganov. Gre za najvišjo odškodnino za zaplet pri porodu doslej v Sloveniji.

Porodničar pri porodu leta 2005 ni upošteval napotnice za carski rez, ki jo je imela porodnica, ampak je vztrajal pri vaginalnem porodu. Ko so otroka skušali izvleči z vakuumom, je materi počila maternica in šele nato so opravili carski rez.

Otrok je pri porodu utrpel hudo pomanjkanje kisika in s tem trajne možganske poškodbe. Ima cerebralno paralizo in hudo epilepsijo, priklenjen je tudi na invalidski voziček.

STA


Najbolj brano