Rodik bo dobil nov vhod v vas

Rodik bo dobil povsem nov vhod v vas. Trenutno urejajo krožišče oziroma obračališče za avtobuse, pripravljajo pa tudi načrte za nov most čez železniško progo. Kje točno bo stal, bodo še dorekli in načrte predstavili domačinom.

Na postaji bodo avtobusi zdaj lahko tudi obrnili in pobrali potnike za obe smeri.  Foto: Helena Race
Na postaji bodo avtobusi zdaj lahko tudi obrnili in pobrali potnike za obe smeri.  Foto: Helena Race

RODIK > Krožno obračališče oziroma postajališče za avtobuse gradijo ob vhodu v vas, tik ob avtobusni postaji. Na njej bodo lahko zdaj potniki čakali avtobus tako za smer proti Sežani kot proti Kozini, pojasnjuje Gregor Mihelj, predsednik Krajevne skupnosti Rodik, ki je predlagala takšno ureditev. V hrpeljsko-kozinski občinski upravi so zamisel podprli in za njeno uresničitev namenili približno 40.000 evrov.

Dela opravlja Komunalno-stanovanjsko podjetje Sežana, poleg obračališča pa bodo uredili še “špino” oziroma lijak z vodo. V njem si bo vodo lahko natočil vsakdo, predvsem je bodo veseli vse številčnejši kolesarji, ki prihajajo v vas in se vozijo po okoliških poteh.

Kmalu pa naj bi bil vhod v vas deležen še večjega posega, saj namerava občina v sodelovanju s Slovenskimi železnicami zgraditi nov most čez železniško progo. Stal naj bi blizu sedanjega, kamnitega, ki je prenizek. Točno lokacijo bodo poiskali projektanti v sodelovanju z domačini; trenutno so začeli pripravljati idejni projekt.

Vsekakor naj bi bil nov most širši, imel naj bi tudi pločnik. Kaj se bo zgodilo s starim mostom, tudi še ni znano.

HR


Najbolj brano