V Postojni zaživel regijski večgeneracijski center

V začetku leta so v Postojni zaposlili sodelavko, ki bo skrbela za tamkajšnji regijski medgeneracijski center. Prihodnjih pet bo deloval pod okriljem Zavoda Znanje Postojna oziroma organizacijske enote Ljudska univerza Postojna, aktivnosti pa bodo potekale v Zeleni dvorani.

O vsebinah, željah in ciljih dejavnosti v centru je podrobneje 
spregovorila Vanita Nina Hočevar, ki bo postojnski center 
vodila in ki je že v pripravah na razpis oblikovala širok nabor 
aktivnosti po posameznih ciljnih skupinah. Foto: Osebni Arhiv
O vsebinah, željah in ciljih dejavnosti v centru je podrobneje spregovorila Vanita Nina Hočevar, ki bo postojnski center vodila in ki je že v pripravah na razpis oblikovala širok nabor aktivnosti po posameznih ciljnih skupinah. Foto: Osebni Arhiv

POSTOJNA > Center, ki v projektu povezuje šest občin, bo skrbel za medgeneracijsko dogajanje in predstavlja osrednji prostor zbiranja v lokalnem okolju, njegov namen pa je druženje, ohranjanje oziroma širjenje socialne mreže in zadovoljevanje potreb različnih oblik družin, posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih, starejših in drugih ranljivih skupin, je povedal strokovni delavec Zavoda Znanje Postojna Robert Pavšič.

"Zasluge za realizacijo tega pomembnega regijskega projekta gredo predvsem uspešnemu povezovanju med občinami, kar pomeni, da so vrata odprta za nove vsebine," je na današnji novinarski konferenci v Postojni povedala predstojnica Ljudske univerze Postojna Tina Bazjako.

Projekt, ki ga financirata ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve v višini 15 odstotkov in Evropski strukturni in investicijski sklad v 85 odstotkih, je trajal pet let. To pomeni, da so za projekt pridobili 575.000 evrov za celotno obdobje, kar pomeni skoraj 120.000 evrov na leto. Sofinancirajo ga tudi občine ustanoviteljice, torej Postojna, Cerknica, Loška dolina, Bloke, Pivka in Ilirska Bistrica. V okviru projekta so upravičene do 3,5 zaposlitve.

O vsebinah, željah in ciljih dejavnosti v centru je podrobneje spregovorila Vanita Nina Hočevar, ki bo postojnski center vodila in ki je že v pripravah na razpis oblikovala širok nabor aktivnosti po posameznih ciljnih skupinah. "Z delom smo začeli nemudoma, saj je potreb ogromno, ravno takšna pa tudi želja," je izpostavila na novinarski konferenci.

V večgeneracijskem centru bodo izvajali dejavnosti na področju informiranosti, socialne vključenosti, znanja in aktivacije. Odprt bo vse dni v tednu, urnik pa bo po besedah Pavšiča prilagojen potrebam in različnim dogodkom. Namenjen je namreč druženju, širjenju socialne mreže ter zadovoljevanju različnih potreb družin v vseh starostnih obdobjih, starejših in drugih ranljivih skupin.

STA


Najbolj brano