Začel se je krajši, a bolj intenziven Mladifest

Festival Mladifest bo letos resda nekoliko krajši kot pretekla leta, a zato nič manj zabaven. Začel se je včeraj z gledališčem, danes pa bo v Pulverieri pri Sežani že tradicionalen koncert elektronske glasbe Pulvers, jutri pripravljajo orientacijski Lov na zamejca.

Mladifest so z Beraškim balom po sežanskih ulicah začeli 
včeraj zgodaj popoldne. Foto: Petra Mezinec
Mladifest so z Beraškim balom po sežanskih ulicah začeli včeraj zgodaj popoldne. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > Že 23. Mladifest zapovrstjo je odprl Beraški bal, ulična predstava, ki je k sodelovanju povabila tudi obiskovalce. Zvečer je sledila predstava Matjaža JavšnikaStriptiz.

Drevi bodo v Pulverieri za elektronske ritme skrbeli Phase Fatale iz Berlina ter MMali in Sellypeg iz Slovenije.

V prihodnjih dneh bo Mladifest ponudil še veliko zabave, glasbe, predstav in športnih dogodkov. Organizatorji pa so tudi letos pripravili nekaj novosti. “Glavna novost je, da je letošnji Mladifest nekoliko krajši in traja deset dni, a je zato bolj intenziven,” obljublja Rok Čigon, predsednik Kluba študentov Sežana, ki se skupaj s Kosovelovim domom in Mladinskim centrom Podlaga podpisuje pod organizacijo festivala.

Jutri bodo v parku pri Starem gradu hodili po vrvi, zvečer pa v Amfiteatru pri Kosovelovem domu prikazali dokumentarni film o plezalcih Vstaja v dolini.

Sredi tedna bodo v parku pri Domu upokojencev priredili medgeneracijsko tombolo. V parku pri Starem gradu bodo vsak dan različne delavnice za otroke in odrasle, večere pa bodo popestrili filmi, koncerti in predavanja.

Najbolj množičen dogodek, koncert Wkrwglca pri Plešivici, ki prihaja na spored prihodnji konec tedna, so razširili na dvodnevno dogajanje. V petek bodo nastopile skupine Kormorana, Once Was Never, Low peak Charli, Stoned Jesus in Nocitferia, v soboto pa Nesesari Kakaluli, Ana Pupedan, Happy Ol'McWeasel in The Ufoslavians.

Festival bodo zaključili s predstavo Jamski človek prihodnjo nedeljo.

PEM


Najbolj brano