Zgodba o izgubljeni psički iz Sežane je dobila srečen konec

“Še danes jokam od sreče,” nam je povedala Barbara Žnidaršič iz Sežane, ki je v petek po 19 dnevih iskanja dobila nazaj svojo izgubljeno kunčjo jazbečarko Chanel. Najditelju bo danes izročila obljubljenih 1500 evrov nagrade.

Barbara Žnidaršič s svojo najdeno ljubljenko Chanel Foto: Osebni Arhiv Barbare Žnidaršič
Barbara Žnidaršič s svojo najdeno ljubljenko Chanel Foto: Osebni Arhiv Barbare Žnidaršič

SEŽANA > Pozivi ljudem, naj pomagajo pri iskanju psičke Chanel, so v minulih tednih krožili po številnih slovenskih medijih, spletnih straneh za ljubitelje živali in socialnih omrežjih. Obvestilo o izgubljeni psički in radodarni nagradi, kar 1500 evrov, ki čaka najditelja, je doseglo tudi 26-letnega Anžeta Vehovca iz Srednje vasi pri Šenčurju, ki je v petek psičko našel v Kranju.

“Opazil jo je med delom na koruznem polju. Zbežala je izpod kombajna in se skrila. Nekaj časa je trajalo, da sta jo s prijateljem Dominikom Oblakom ujela. Ko mi je poslal fotografijo in sem dojela, da je to res Chanel, so me zajela močna čustva, veselje, panika, vse možno ...” nam je petkovo dogajanje opisala 32-letna Barbara Žnidaršič, ki zadnjih pet let živi v Sežani, sicer pa prihaja iz Logatca.

Ko se je pred tremi tedni odpravila na dopust, je psičko peljala v pasji hotel v Kranju. Nenaden ropot pa je bil kriv, da se je psička prestrašila, se izvila iz ovratnice in pobegnila. 19 dni je bila prepuščena sama sebi. Domov se je vrnila sestradana, a zdrava.

Danes bo Žnidaršičeva predala nagrado najditeljema, ki si jo bosta razdelila. Vehovec je za časnik Dnevnik povedal, da bo svoj delež porabil za obisk Londona z dekletom. “Teh 1500 evrov ni nič v primerjavi s tem, koliko mi Chanel pomeni,” o svoji navezanosti na dveletno kunčjo jazbečarko, ki jo je kot štirimesečno mladičko kupila na Madžarskem, pove sogovornica, iskreno hvaležna prav vsakemu, ki je vsaj z delitvijo objave na facebooku pripomogel k srečnemu razpletu zgodbe. ILONA DOLENC


Najbolj brano