• Times Square je ena največjih turističnih znamenitosti na 
Manhattnu.
    Times Square je ena največjih turističnih znamenitosti na Manhattnu.
    Foto: Peter Verč

Avtomobil zapeljal v množico na newyorškem Times Squareu

četrtek, 18. maj 2017, 18:39

Na newyorškem Times Squareu je avto zapeljal v množico pešcev, pri čemer je umrl en človek, več kot deset pa jih je poškodovanih, so po poročanju New York Timesa sporočili iz uprave newyorških gasilcev. Voznik naj bi bil alkoholiziran oziroma pod vplivom drog in je že v rokah policije. Vse tudi kaže, da ni šlo za nameren napad.

NEW YORK > Navedbe o poškodovanih se zaenkrat še precej razlikujejo. Po nekaterih navedbah naj bi bilo poškodovanih najmanj 13 ljudi, po nekaterih pa celo 20. Bolj ali manj pa je že potrjeno, da je en človek umrl.

Glede na fotografije na spletnih družbenih omrežjih je avtomobil zapeljal na pločnik in v stebričke ter obstal z desno stranjo v zraku. Gre za rjavo limuzino. Na posnetkih je vidnih tudi več ljudi, ki jim pomagajo zdravstvene službe.

Predstavnik policistov je New York Timesu povedal, da je bil voznik bodisi alkoholiziran bodisi pod vplivom mamil. Imel naj bi tudi že zgodovino vožnje pod vplivom nedovoljenih substanc, je še povedal in dodal, da so 26-letnika prijeli in odpeljali v pridržanje.

Francoska tiskovna agencija AFP je še povzela izjavo predstavnika policije, da "preliminarno zaenkrat vse kaže na to, da je šlo prej za prometno nesrečo kot kaj drugega". Policija je sicer območje zaprla, avtomobil pa pregledujejo kriminalisti, še poroča New York Times.

Times Square je ena največjih turističnih znamenitosti na Manhattnu, kjer je vseskozi zelo veliko ljudi. Dnevno to območje prečka več kot sto tisoč ljudi, navaja Reuters na svojih spletnih straneh.

Evropo je sicer v zadnjih mesecih pretreslo več terorističnih napadov, ko so napadalci z vozili namerno zapeljali v množico in povozili več ljudi. Zadnji tovrstni napad je bil v Londonu sredi marca letos, lani pa sta napada s tovornjakom pretresla tudi Berlin in Nico.

STA


Povej naprej:

 

Mnenja