Britanski zunanji minister Johnson v sredo na obisku v Sloveniji

Na delovnem obisku v Sloveniji bo v sredo vodja britanske diplomacije Boris Johnson, so potrdili na slovenskem zunanjem ministrstvu. Sestal se bo z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem, sprejela ga bosta tudi predsednik Borut Pahor in premier Miro Cerar.

Boris Johnson Foto: Wikipedia
Boris Johnson Foto: Wikipedia

LJUBLJANA > Britanski zunanji minister Boris Johnson, ki v Ljubljano prihaja v okviru obeležitve 25. obletnice britanskega priznanja Slovenije, bo obisk začel v sredo popoldne s pogovori z gostiteljem, ministrom Karlom Erjavcem. Kot so sporočili z MZZ, bosta ministra ob tej priložnosti pozornost namenila dvostranskim političnim in gospodarskim odnosom, migracijam ter evropskim in drugim aktualnim mednarodnim temam.

Johnson ima nato na programu pogovore s premierjem Mirom Cerarjem, kasneje pa bo britanskega in slovenskega zunanjega ministra sprejel še predsednik republike Borut Pahor.

Johnson in Erjavec se bosta zvečer udeležila tudi slovesnosti ob 25. obletnici britanskega priznanja Slovenije, ki jo v Narodni galeriji pripravlja britansko veleposlaništvo. Na slovesnosti bosta vodji slovenske in britanske diplomacije po napovedih nagovorila udeležence.

Nekdanji londonski župan Johnson je vodenje britanske diplomacije prevzel lani poleti po britanskem referendumu o izstopu iz EU. Johnson je ves čas kampanje zagovarjal brexit.

STA


Najbolj brano