Iz zasutega italijanskega hotela rešili tri psičke

Reševalci so danes v uničenem hotelu Rigopiano v osrednji Italiji, ki ga je v sredo zasul snežni plaz, našli tri psičke lokalne ovčarske pasme. To je vzbudilo upanje, da bodo morda našli še kakšnega preživelega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Psički so živi in zdravi. Foto: Vigili Del Fuoco
Psički so živi in zdravi. Foto: Vigili Del Fuoco

RIM > Mladički so se decembra skotili Lupu in Nuvoli, ki pa sta ubežala plazu in so ju našli v četrtek v bližnjem naselju.

“To je tekma s časom. Vemo, da moramo biti hitri, vendar ni lahko delovno okolje,” je povedal tiskovni predstavnik gasilcev Luca Cari.

V ruševine hotela so izkopali nov rov, skozi katerega vodijo iskalno akcijo za preživelimi. Iščejo še 23 ljudi. Do sedaj so našli 11 preživelih, med njimi štiri otroke, in šest trupel.

Na dan je prišlo tudi elektronsko sporočilo zaposlenih v hotelu, ki so ga poslali lokalnim oblastem le nekaj ur pred nesrečo, v katerem prosijo za pomoč.

Tožilka Christina Tedeschini je v Pescari dejala, da so začeli preiskavo tragedije, ki bi lahko vodila v obtožnico zaradi uboja iz malomarnosti, če ugotovijo, da hotela ne bi smeli postaviti na tej lokaciji ali če bi ga morali evakuirati in tega niso storili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Plaz se je v sredo verjetno sprožil zaradi niza močnejših potresov v kraju Farindola sredi Abrucev v osrednji Italiji. Smučarski hotel Rigopiano pod goro Gran Sasso je popolnoma uničen in povsem zasut s snegom. Dva preživela so našli v četrtek, devet pa v petek.

STA


Najbolj brano