Melania Trump se je v Vatikanu srečala s kardinalom Rodetom

Kardinal Franc Rode, slovenski veleposlanik pri Vatikanu Tomaž Kunstelj in kardinalov tajnik Matej Pavlič so se danes srečali z ameriško prvo damo Melanio Trump v Vili Taverna, rezidenci ameriškega veleposlanika v Italiji, je poročalo slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Kardinal Franc Rode Foto: STA
Kardinal Franc Rode Foto: STA

VATIKAN > Melania se je v Vatikanu mudila v okviru uradnega obiska svojega soproga Donalda Trumpa, med katerim ju je na zasebni avdienci sprejel tudi papež Frančišek. Srečanje v Vili Taverna pa je potekalo po njenem obisku otroške bolnišnice Bambino Gesu.

Kardinal Rode je po srečanju za Radio Vatikan povedal, da jim je povedala, da ima s srečanja s papežem zelo lepe vtise. Dejala je, da "da je bil sveti oče zelo sproščen in jo je vprašal, če možu postreže včasih tudi s slovensko potico. Rekla je, da ima rada potico. Na vprašanje pa pravzaprav ni odgovorila".

Po mnenju Rodeta je zanimivo, da je prinesla s seboj svoj osebni rožni venec in prosila svetega očeta, da ga blagoslovi. "Torej ... 'prva dama Amerike' moli rožni venec. Se vidi, da je najlepše, kar je odnesla iz Slovenije ohranila tudi v Ameriki," je ocenil Rode.

Najprej je mama

Na vprašanje, kako se se počuti v tej svoji novi vlogi prve dame ZDA, pa je rekla, da izvršuje svoje obveznosti in da se zaveda svojih odgovornosti ter skuša stati ob strani svojemu možu, da pa je ob vsem tem najprej mama. "Mama svojega enajstletnega sina Barona, ki raste in bo kmalu večji od mame," je dodala.

Na vprašanje, če zna Baron slovensko, pa je odgovorila "Seveda, seveda. S starimi starši, z dedkom in babico, ki živita v New Yorku govorijo vedno slovensko. Sin se bo, ko bo končal šolsko leto, preselil iz New Yorka v Washington in tam ima že prijatelje."

Načrtuje obisk Slovenije

Kardinal jo je še vprašal, ali je obisk Slovenije mogoč. Odgovorila je, da je obisk v načrtu. "Z veseljem bi obiskala Slovenijo, vendar je sedaj toliko obveznosti, da ne moremo še načrtovati kaj takega. Samo čas bo potrebno najti in bom prišla," je še dejala po navedbah Rodeta.

Na vprašanje glede vtisa o njen, pa je kardinal Rode dejal, da so se srečali "z zelo dostojanstveno, elegantno in hkrati preprosto damo, ki se zaveda svojih odgovornosti in je vseeno zelo, zelo preprosta in prijazna". Po njegovih besedah ji je rekel, da je veliko naredila za Slovenijo, "veliko in ponosni smo na vas". Rekla je: "To gre v zgodovino". Dejal ji je tudi, da jo je Bog hotel na tem mestu ter ji za konec še nekaj prišepnil, kaj, pa Radiu Vatikan ni želel povedati.

STA


Najbolj brano