Moški v finskem mestu Turku zabodel več ljudi

Moški je danes v finskem mestu Turku zabodel več ljudi. Policija je moškega že prijela, pred tem pa ga je ustrelila v nogo, so sporočili na twitterju. Hkrati so izdali opozorilo, naj se ljudje izogibajo območja incidenta v središču mesta, poroča britanski BBC.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

TURKU > Incident se je zgodil na trgu Puutori v središču mesta. Po poročanju finske javne televizije YLE je središče mesta zaprto, prav tako so zaprli trgovine. Na eni od fotografij, ki je zaokrožila po spletu, je na tleh truplo, ki so ga prekrili. Po navedbah očividcev na tleh leži več trupel.

Lokalni časnik Turun Sanomat je poročal o eni smrtni žrtvi, čeprav oblasti še niso sporočile, ali je incident terjal smrtne žrtve. Lokalna policija je malo pred 16. uro sicer tvitnila, da je bilo v središču mesta več ljudi zabodenih. Točno število še ni znano.

Finski premier Juha Sippila je na twitterju zapisal, da vlada pozorno spremlja dogajanje v Turkuju in da je policijska operacija v teku.

Televizija MTV3 je poročala, da je finska policija okrepila varnostne ukrepe na letališču v Helsinkih in na železniških postajah.

Leta 2012 se je takratni premier Jyrki Katainen v Turkuju med kampanjo pred lokalnimi volitvami za las izognil napadu z nožem. Moški, ki se mu je približal z nožem, je psihično bolan, zato proti njemu niso vložili obtožnice.

STA


Najbolj brano