Po trčenju avtomobila v avtobusno postajo v Marseillu en mrtev

V ljudi, ki so v mestu Marseille na jugu Francije čakali na dveh avtobusnih postajah, se je danes zaletel avtomobil, pri čemer je umrl najmanj en človek, še en je huje ranjen. Domnevnega voznika je policija aretirala.

Fotografija je simbolična. Foto: David Monniaux/Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: David Monniaux/Wikipedia

MARSEILLE > Voznik se je z vozilom - po nekaterih navedbah naj bi šlo za kombi renault master - najprej zaletel v avtobusno postajališče v 13. okrožju mesta, kjer je bil en človek huje poškodovan, nato pa približno uro pozneje še v postajališče v 11. okrožju, kjer je ena oseba umrla. Incidenta sta se zgodila med 8.30 in 9.30.

Kot je za televizijo BFMTV dejal župan 11. in 12. okrožja Julien Ravier, gre pri smrtni žrtvi za žensko, staro okrog 40 let, ki je sama čakala na postaji.

Voznika so nekaj minut po drugem incidentu aretirali v središču mesta, ob starem pristanišču, ki je priljubljeno med turisti. Na sled naj bi mu prišli, ker si je eden od očividcev zapomnil registrsko oznako vozila. Prek twitterja je policija ljudi pozvala, naj se območju, ki je popolnoma zaprto, izogibajo. Tam so poleg policistov tudi vojaki in gasilci.

Aretirani moški naj ne bi bil domačin, star pa je približno 35 let.

Ozadje dogodka za zdaj še ni jasno, policija pa ni sporočila, ali incident obravnava kot nesrečo ali napad.

STA


Najbolj brano