Severna Koreja zagrozila ZDA z jedrskim napadom

Severna Koreja je ZDA odkrito zagrozila z jedrskim napadom. V primeru, če bodo Američani še naprej poskušali vzpodbuditi menjavo na čelu Severne Koreje, bo Pjongjang odgovoril s protinapadom z jedrskim orožjem "v srce ZDA", poročanje severnokorejske tiskovne agencije KCNA povzemajo tuje tiskovne agencije.

Če bodo Američani še naprej poskušali vzpodbuditi menjavo 
na čelu Severne Koreje,  Pjongjang grozi  s protinapadom z 
jedrskim orožjem "v srce ZDA".
Če bodo Američani še naprej poskušali vzpodbuditi menjavo na čelu Severne Koreje, Pjongjang grozi s protinapadom z jedrskim orožjem "v srce ZDA". 

PJONGJANG > Direktor ameriške obveščevalne službe Cia Mike Pompeo je minuli teden nakazal možnost menjave na čelu Severne Koreje. Pompeo je med drugim takrat izjavil, da je najpomembneje, da ZDA odkrijejo možnost, da bi severnokorejsko vlado pod vodstvom Kim Jong Una ločili od jedrskega programa ter oboje "razbili", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot so ob tem po navedbah KCNA sporočili iz severnokorejskega zunanjega ministrstva, je Pompeo s svojimi izjavami prestopil mejo. "Sedaj je jasno, da je ultimativni cilj vlade ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da doseže menjavo" na čelu Severne Koreje, so sporočili v Pjongjangu.

Severna Koreja je od lani izvedla dva jedrska poskusa in več poskusnih izstrelitev raket, zaradi česar so se povečale napetosti na Korejskem polotoku. Kljub vsem mednarodnim svarilom je Severna Koreja 4. julija prvič poskusno izstrelila tudi medcelinsko raketo. Po oceni strokovnjakov je država sedaj korak bližje pri razvoju raket, ki bi lahko dosegle ozemlje ZDA.

Ameriški predsednik Donald Trump je v začetku julija opozoril, da je obdobje potrpljenja s Pjongjangom končano. Kitajsko je tudi pozval, naj poveča pritisk na svojo zaveznico Severno Korejo.

STA


Najbolj brano