Sodnik določil preiskovalni pripor samo za Ivico Todorića

Preiskovalni sodnik v Zagrebu je danes odločil, da se 14 oseb osumljenih finančnih malverzacij v koncernu Agrokor lahko brani s prostosti, medtem ko je 30-dnevni preiskovalni zapor določil lastniku družbe Ivici Todoriću. Dolgoletni šef koncerna naj bi se v četrtek vrnil na Hrvaško, so neuradno poročali hrvaški mediji.

Preiskovalni sodnik v Zagrebu je danes odločil, da se 14 oseb 
osumljenih finančnih malverzacij v koncernu Agrokor lahko 
brani s prostosti, medtem ko je 30-dnevni preiskovalni zapor 
določil lastniku družbe Ivici Todoriću. Foto: Fah/ Lana Slivar Domin
Preiskovalni sodnik v Zagrebu je danes odločil, da se 14 oseb osumljenih finančnih malverzacij v koncernu Agrokor lahko brani s prostosti, medtem ko je 30-dnevni preiskovalni zapor določil lastniku družbe Ivici Todoriću. Foto: Fah/ Lana Slivar Domin

ZAGREB > Hrvaška policija je v ponedeljek prijela 12 nekdanjih vodilnih ljudi Agrokorja in hrvaške podružnice revizorske hiše Baker Tilly, medtem ko Todorića in njegovih dveh sinov Anteja in Ivana niso našli na hrvaških naslovih.

Pridržane osumljence je v torek zaslišal preiskovalni sodnik, ki danes ni ugodil zahtevi tožilstva za enomesečni preiskovalni pripor za 14 osumljenih v primeru Agrokor. S prostosti se bosta tako branila tudi Ante in Ivan Todorić, ki naj bi skupaj z očetom bila v Londonu.

Hrvaški mediji so poročali, da se bodo osumljeni člani družine Todorić kmalu vrnili na Hrvaško, neuradno naj bi se zahtevam hrvaškega pravosodja v četrtek odzval tudi Ivica Todorić, je poročal časnik 24 sata na svoji spletni strani. Če se Ivica Todorić ne bo odzval v treh dneh, bodo za njim razpisali mednarodno tiralico in evropski nalog za prijetje.

Hrvaška policija je v torek kazensko ovadila 15 oseb zaradi suma zlorabe zaupanja v gospodarskem poslovanju, ponarejanja uradnih dokumentov ter kršitve obveznosti vodenja trgovskih in poslovnih knjig.

Državno tožilstvo je sprožilo preiskavo proti Todoriću zaradi suma, da je ponarejal finančna poročila s katerimi je predstavljal Agrokor kot bolj uspešno podjetje, kot je bilo v resnici ter da je za se priskrbel materialno korist. Neuradno naj bi v zasebne namene porabil več kot 130 milijonov evrov Agrokorjevega denarja.

STA


Najbolj brano