Trump Severni Koreji sporočil, da imajo ZDA pripravljeno orožje

Ameriški predsednik Donald Trump je danes preko družbenega omrežja Twitter sporočil, da imajo ZDA že pripravljeno orožje, če bo Severna Koreja ravnala nespametno. Ob tem je izrazil upanje, da bo severnokorejski voditelj Kim Jong-un našel drugo pot.

Ameriški predsednik Donald Trump je danes preko družbenega omrežja Twitter sporočil, da imajo ZDA že pripravljeno 
orožje, če bo Severna Koreja ravnala nespametno. Foto: STA
Ameriški predsednik Donald Trump je danes preko družbenega omrežja Twitter sporočil, da imajo ZDA že pripravljeno orožje, če bo Severna Koreja ravnala nespametno. Foto: STA

WASHINGTON > "Vojaške zmogljivosti so zdaj nameščene, namerjene in nabite, če bo Severna Koreja ravnala nespametno. Upam, da bo Kim Jong-un našel drugo pot," je danes tvitnil Trump.

Ameriški predsednik je tako še zaostril retoriko do Severne Koreje.

Besedna vojna med Pjongjangom in Washingtonom je izbruhnila, potem ko je Varnostni svet ZN v soboto soglasno sprejel resolucijo z novimi sankcijami proti Severni Koreji zaradi njenih raketnih preizkusov. Severna Koreja se je na resolucijo odzvala pričakovano in z grožnjami, v medije pa je prišla novica, da ima Severna Koreja dovolj majhno jedrsko konico, da jo lahko namesti na raketo dolgega dosega.

Trump je v ponedeljek Pjongjangu zagrozil z "ognjem in gnevom", kot ga svet še ni videl. Severna Koreja je odgovorila z objavo načrta o napadu na ameriški otok Guam v Tihem oceanu, kjer prebiva 160.000 ljudi in 7000 ameriških vojakov. Kim Jong-un naj bi imel za napad na Guam pripravljenih 12 raket. V četrtek je Trump grožnje še nekoliko stopnjeval in dejal, naj se Severna Koreja spametuje ali pa bo doživela težave, kot jih je doslej le malo držav.

STA


Najbolj brano