Trump odrinil črnogorskega premierja, da bi prišel v ospredje (video)

Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek v Bruslju na srečanjih z voditelji in na vrhu zveze Nato pritegnil pozornost z več dejanji in besedami, za enega najbolj odmevnih v medijih in na družbenih omrežjih pa se je izkazal posnetek, na katerem odrine črnogorskega premierja Duška Markovića in se postavi v ospredje.

Ameriški predsednik Donald Trump Foto: Arhiv Pn
Ameriški predsednik Donald Trump Foto: Arhiv Pn

BRUSELJ > Voditelji držav članic Nata so si v četrtek pred vrhom ogledali novo poslopje zavezništva. Na enem od posnetkov se jasno vidi, kako Trump z levo roko odrine Markovića ob stran, se namesti v ospredju - ob boku generalnega sekretarja Nata Jensa Stoltenberga - in si popravi suknjič. Posnetek, na katerem se Marković nato nasmehne, se je nemudoma razširil po spletu.

Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer je v odzivu sporočil, da posnetka sicer ni videl, da pa predpostavlja, da se je Trump zgolj postavil na svoje predhodno odrejeno mesto.

V bran je ameriškega predsednika vzel tudi Marković, ki je dogodek označil za "nedolžen pripetljaj". V vsakem primeru je naravno, da je predsednik ZDA v prvi vrsti, je dejal in dodal, da je priložnost izkoristil za zahvalo za podporo ZDA članstvu Črne gore v Natu.

STA


Najbolj brano